Krpelj park u Borči (FOTO) - www.lobi-info.rs

Krpelj park u Borči (FOTO)

2 minuta za čitanje
1

O novom parku u Borči kod Osnovne škole Rade Drainac smo pisali više puta, o smeću, o vlasniku obližnjeg lokala koji uništava zelenu površinu, o prepucavanju vlasti oko održavanja itd.

Međutim, pomenuti park je ponovo u centru pažnje jer usled bujanja vegetacije trava je narasla preko pola metra pa je postala idealno stanište za krpelje.

Pomenuti park nije u nadležnosti komunalnih preduzeća već je pod direktivom opštine na kojoj još nije formirana vlast pa će rešenje ovog problema potrajati još neki period.

Iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju kažu da nema razloga za paniku nema, ali savetuju građanima oprez i zaštitu prilikom boravka u prirodi. Takođe ističu da su najkritičniji meseci april, maj i jun. Tokom jula, kada nastupi sušni period i temperature preko 30 stepeni smanjiće se aktivnost krpelja.

Parkić u Centru 1 pun dece ali i pasa lutalica

Situacija sa travom ništa nije bolja ni u parkiću u Centru I za koji je nadležno JKP Zelenilo.

„I tako se vratih iz parka u Borči koji se nalazi u Centru 1 sa troje male dece pun utisaka… Lepo je bilo videti park pun dece koja se bezbrižno igraju i roditelja koji se druže, ali na žalost samo to“, napisao nam je sugrađanin Živorad K.

krpelj-park-2016-09

I dodaje, trava 30-tak centimetara, stakla na sve strane, pasa lutalica minimum 10 koji su u par navrata se žestoko dokačili među decom od nepune godine do 3 uplašivši sve okolo a kamoli decu. Pre izbora napravise „teretanu“ na otvorenom i umesto podloge istresli kamion šljunka koji je sada razbacan svuda.

Nadamo se da će nego obratiti pažnju na zarasle parkiće i reagovati pre nego što bude kasno!

1 Comment

 1. Cela Borca je prepuna pasa lutalica… U centru 3 se ne smiruju, non-stop jure za kolima i laju i ima ih previse…
  Takodje bih da dodam da sam uzasno razocarana cinjenicom da je kanal i malo setaliste pored stadiona onako zapusteno, trava ne pokosena, kanal ne ociscen od trave i trske…
  A svakog dana tamo idu kajakasi, penzioneri, roditelji sa malom decom….
  Mala oaza mira i prirodne lepote…
  Da imam mehanizaciju sama bih sve sredila… Kome se treba obratiti?
  Hvala!

Leave a Reply

Prethodna priča

Opet sudar i zastoj na Zrenjanincu u Borči (FOTO)

Sledaća priča

Za uređenje kanala Kalovita u Krnjači tačno 0 dinara

Poslednje od Vesti