in

Kontrolor BusPlus-a napao sugrađanku iz Borče

Juče, 08. marta 2018. godine, baš na praznik žena, sugrađanka Marina doživela je veliku neprijatnost. Kontrolor Busplus-a napao ju je u autobusu, iako je uredno kupila i validirala kartu.

Kako je Marina objasnila, u autobus na liniji 85 ušla je na okretnici u Borči. Prethodno je na trafici uplatila dve karte na Busplus karticu, utrčala u autobus i odmah po ulasku očitala kartu. Čak je sačuvala i račun sa trafike. I sve je prolazilo bez problema, dok autobus nije stigao do Zemuna, kada je u njega ušao kontrolor.

Kontrolor je uzeo karticu na proveru i rekao da kartica nije „otkucana“. Sugrađanka je pokušala da objasni da je kartu očitala i pokazala validator na kojem je to uradila. Kontrolor je otišao do drugog aparata, prislonio njenu karticu i ostao da stoji s karticom u ruci nasred autobusa, objasnila je Marina.

Kada je sugrađanka shvatila, da joj kartica neće biti vraćena, prišla je kontroloru, Pokušala je da pokaže i račun izdat na trafici kao dokaz da je novac za kartu uplatila.

Prišla sam mu i zatražila karticu nazad, ali nije hteo da mi je vrati, uporno mi govoreći „Niste je otkucali, izađite iz autobusa“.

Kada je autobus stao, bahati kontrolor uhvatio je Marinu za kragnu od jakne! Tada je jedan od putnika, mladić, pokušao da zaštiti našu sugrađanku, međutim, kontrolor se nije obazirao

Kontrolor je pokušavao da je izvuče iz vozila vukući je za jaknu. Sugrađanka se trudila da jednom nogom ostane u vozilu i zapretila mu da će pozvati policiju. Na pomen policije, kontrolor je pustio Marinu, brzo prešao ulicu i ušao u drugi autobus koji je išao u suprotnom smeru.

Sve se ovo odigralo juče u ranim jutarnjim satima. Autobus iz Borče je krenuo u 7.27, pa se ceo incident odigrao pre 8.30, a o svemu je sugrađanka mejlom obavestila i nadležne u Busplus sistemu.

Sugrađanka tvrdi da je ovaj kontrolor, pre nego što je došao do nje, jednog putnika bez karte pustio da se „švercuje“. Nije mu niti pisao kaznu, niti ga izbacivao iz vozila, iako je putnik čak ponudio da mu da ličnu kartu.

Izgleda da je za ovakve bahate napasnike jednostavnije da maltretiraju žene, i to baš na 8. mart!

Foto: Ilustracija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

  1. posle se cude sto ih biju, juce je mojoj supruzi kod omv pumpe uzela ocitanu karticu i izasla napolje, pa je morala i moja supruga za njom, na pitanje zasto si mi uzela karticu i sad moram da cekam drugi 101 ,ona joj je vratila kartu i rekla , pa sta cekaj drugi, ovakva oholost i bezobrazluk odavno nije vidjem, a cini mi se da su se uzeleli i batina!!!

  2. Identicnu situaciju, dozivela sam i ja kao i ova devojka. Ocigledno postoji problem sa aparatima u autobusima linije 85. Zapravo, meni je oduzeta kartica, sa istim izgovorom da nisam otkucala, kao i jos jednoj putnici kojoj je napisana kazna istog dana, u istom autobusu, a karte su otkucane. Kontrolori su uzasno neljubazni koliko vidim, ja sam mislila da je bila samo prema meni neljubazna kontrolorka koja me je cak i vredjala. Nadam se da ce ovo neko videti, da ce i oni kao i svi shvatiti da nisu putnici uvek krivi, i da ne mogu da budu toliko neljubazni. Prvo proverite aparate, pa onda oduzimajte kartice i pisite kazne.

Studija pokazala: kružni tok kod Putnika potpuno opravdan

Od danas besplatno razgledanje Beograda tramvajem