in

Kontrola počistila nelegalnu prodaju oko pijace u Borči

Kontrola počistila nelegalnu prodaju u okolinu pijace u Borči

Intezivna kontrola mobilnih timova JKP „Gradske pijace“ prethodne sedmice očistila je okolinu Borčanske pijace, u ulici Save Mrkalja, i napisala svim prekršilacima, preprodavcima potvrde za oduzimanje robe.
Borčanska pijaca je sa zadovoljstvom ugostila kontrolu timova JKP „Gradske pijace“ pokazivši leglo preprodavaca koji nelegalno prodaju robu u okolini pijace.

Tako da su uklonjene sve improvizovane tezge i kutije sa kojih se vršila nelegalna prodaja.

Tržište nelegalne prodaje hara već duže vreme Borčanskom pijacom što naravno predstavlja ruglo dotičnog naselja kao i nepravdu prema prodavcima koji uredno plaćaju svoje tezge na pijaci. Kraljevi ulične prodaje svakodnevno prave čitav koridor od dasaka i kutija na kojima izlažu robu. Izložena roba ometa saobraćaj u dotičnoj ulici kao i ulazak u mnoge prijavljene radnje.

Na problem se ukazivalo mnogo puta ali izgleda da je sada isti shvaćen ozbiljno te će kontrola svakodnevno obilaziti pijacu i ulicu Save Mrkalja kako se preprodavci ne bi vraćali u svoje leglo.

Podsećamo, u skladu sa Zakonom o trgovini, za legalnost rada prodavaca na pijaci, odnosno da oni imaju svojstvo trgovca, odgovara sama Uprava pijace, kao pravno lice, posebna tržišna institucija koja se bavi organizovanjem pijace, uređivanjem, održavanjem i izdavanjem prodajnog prostora, kao i drugim pratećim uslugama.

U slučaju da se na pijaci ili u okolini zatekne lice koje nema svojstvo trgovca tržišni inspektor preduzima mere protiv pijace, kao i protiv tog lica. Roba mu se oduzima i podnosi zahtev nadležnom sudu.

Akcija čišćenja i uklanjanja komunalnog nereda i nelegalne prodaje u okolini pijaca, koja je u toku, očuvaće izgled grada, higijenu u okolini pijaca. Nadamo se da će ove akcije delovati na svest preprodavaca i da će shvatiti da zakon mora da se poštuje i da važi za sve građane Republike Srbije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

 1. Nema ništa od toga da će neko ko nelegalno preprodaje da shvati da to ne sme… To nije prvi put da se desi da kontrola rasčisti ulicu od divljih prodavaca,pa samo čekaju priliku i vrate se.A naravno oko praznika kao što je Nova Godina,Božić,Uskrs,ne dira ih niko,baš niko. Petarde se prodavale najnormalnije,samo uz oprez ako naiđe Komunalna inspekcija i ništa… To je interesantno to su uvek jedni isti koji prodaju,ne bi oni u životu platili tezgu unutar pijace,opštepoznato….
  Privatnik,plaćam sve državi regularno…

 2. prvo tim ljudima koji kako vi nazivate nelegalno prodaju robu obezbedite posao kojim ce moci decu da hrane pa tek onda sprovodite te vase komunalne zakone.sramota je terati i kaznjavati ljude koji samo pokusavaju da prehrane decu i sebe.stavite sebe u njihovu poziciju pa tek onda razmisaljte o sprovodjenu nekog zakona.sramota

 3. Svi treba da imaju isti tretman, neka zakupe tezgu pa neka rade.
  Na ulicama je haos, pesaci ne mogu da prolaze, a automobilom nikako, citavom ulicom.
  Treba uvesti reda, bez obzira na sve, postalo je nepodnosljivo.
  Cini mi se da i pijacu treba urediti, kako bi se omogucilo nesmetano prolazenje. Ako su zakupili tezgu, valjda nisu i prostor oko tezge po 1-2 m u krug.

Virusi napunili domove zdravlja na levoj obali Beograda

Virusi napunili domove zdravlja na levoj obali Beograda

Palilula ostala bez šaltera Službe za katastar nepokretnosti - 17.10.2013

Palilula ostala bez šaltera Službe za katastar nepokretnosti