in

Palilula ostala bez šaltera Službe za katastar nepokretnosti

Palilula ostala bez šaltera Službe za katastar nepokretnosti - 17.10.2013
Palilula ostala bez šaltera Službe za katastar nepokretnosti - 17.10.2013

Opština Palilula ostala je bez šaltera Službe za katastar nepokretnosti jer je Republički geodetski zavod odlučio da se od 15. oktobra 2013. godine, ukinu istureni šalteri.

Republički geodetski zavod doneo je odluku o zatvaranju šaltera nakon analize statističkih podataka o broju podnetih zahteva.

Statistike je pokazala da mali broj zahteva je upućeno preko Palilulske isturene jedinice i rešio da ukine šalter.

Građani koji žele izvod iz liste nepokretnosti ili da upišu vlasništvo nad nelegalnim izgrađenim objektom, moraće to da urede u Ulici Kraljice Marije 43-45, nekadašnji 27.mart. Pisarnica ima novo radno vreme od 8 do 16:30 časova, počevši od utorka 15. oktobra 2013. godine

Pre 20 godina RGZ je obrazovan kao posebna republička organizacija za obavljanje stručnih geodetskih i upravnih poslova iz oblasti državnog premera , katastra zemljišta, katastra nepokretnosti i vodova i u tom obliku organizovanja, kao državni organ, radi i posle 20 godina, sa nizom utvrđenih novih nadležnosti.

Kao posebna organizacija vršila je stručne poslove i poslove državne uprave koji se odnose na državni premer, katastar nepokretnosti, katastar vodova, osnovne geodetske radove, adresni registar, topografsko-kartografsku delatnost, procenu vrednosti nepokretnosti, geodetsko-katastarski informacioni sistem i Nacionalnu infrastrukturu geoprostornih podataka i geodetski radovi u inženjersko-tehničkim oblastima.

Republički geodetski zavod je još 2010. godine otvorio šalter Službe katastra nepokretnosti, za građane opštine Palilula, Takovska 12. Teritoriju GO Palilula činila je sledeće katastarske opštine: Višnjica, Slanci, Veliko Selo, Palilula, Krnjača, Borča, Ovča, Kovilovo, Lepušnica, Besni Fok i Komareva humka.

Isturenog šaltera na opštini Palilula više nema. Iako su građani mogli na veoma brzi način da dobiju neophodnu dokumentaciju koju su preuzimali na istom mestu, u roku od tri dana. Iako je bilo spojeno lepo i korisno jer su jedne službe bile rasterećene, a i povećala se brzina i uslužnost onima kojima su usluge Katastra neophodne… Šaltera više nema.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

3 Comments

Kontrola počistila nelegalnu prodaju u okolinu pijace u Borči

Kontrola počistila nelegalnu prodaju oko pijace u Borči

Izgorela baraka u Centru 3 (Borča) - 18.10.2013.

Izgorela baraka u Centru 3 (Borča)