in

Konkurs za upis u vrtiće trajaće od 8. do 25. aprila

Ove godine konkurs će početi nešto ranije nego što je uobičajeno i trajaće duže, nepune tri umesto dve nedelje, zbog velikog interesovanja roditelja i kako bi se proces završio pre njihovih godišnjih odmora, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Konkurs za mesto u beogradskim državnim vrtićima ove godine biće sproveden od 8. do 25. aprila, dok će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 20. maja, nakon čega sledi rok za žalbe do 29. maja, koje će upisne komisije predškolskih ustanova razmatrati do 7. juna.

Molbe za mesto u državnim vrtićima roditelji mogu predavati elektronskim putem ili lično u predškolskim ustanovama.

Broj slobodnih mesta se u državnim vrtićima obično kreće od šest do osam hiljada, ali se očekuje dodatnih oko tri hiljade mesta, nakon izgradnje novih državnih vrtića.

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici.

Gradski sekretar ističe da je tokom prethodnih pet godina Grad Beograd povećao obuhvat dece predškolskim obrazovanjem sa nekadašnjih 45 odsto na današnjih oko 70 procenata, budući da u beogradske državne vrtiće ide oko 60.000 dece i da za još oko 17.000 dece grad sufinansira boravak u privatnim vrtićima.

Foto: Blic

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Roditelji spremite se, stiže Čunga Lunga Dečiji Sajam

    Ulični prodavci oko pijace u Borči prave buku i prljavštinu