Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Komšijska oaza u Borči dobila nagradu - 17.11.2013

Komšijska oaza u Borči dobila nagradu

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Specijalna nagrada za najlepše uređenu zelenu površinu ove godine dodeljena je našim stanarima zgrade u ulici Miladina Zarića u Borči. Talasaste ivice žive ograde, žbun ruzmarina, vertikale četinara, ruže, hlad lišćarskog drveća, to je idila u kojoj ponosno uživaju stanari i idila koja je očarala ovogodišnji žiri.

Čovek je oduvek voleo da uživa u umetnički oblikovanim prirodnim prostorima, u vrtovima punim biljaka raznih boja, oblika i opojnog mirisa. Da takva oaza postoji dokazali su stanari zgrade u ulici Miladina Zarića broj 5, u Borči. Stručni žiri, stanari su fascinirali zajedničkom zelenom površinom, uređenom sa ukusom i merom a diše zajedništvom i slogom te su osvojili Specijalnu nagradu za najlepšu uređenu zelenu površinu zajedničkog stambenog objekta.

  Izmenjen režim autobusa na liniji 43 u Kotežu

Naša bašta je rezultat zajedničkog rada svih stanara naše zgrade. Sve nas je spojila ljubav prema cveću, a sada je to već strast i želja da sve bude lepo i uređeno oko nas. Pre nekoliko godina zasadili smo živu ogradu da bismo ogradili travnjake i tako sprečili bahate vozače da parkiraju na travi. Nas dve komšince smo se dogovorile, ostali su se pridružili i svake godine dodavali smo po neku novu biljku i tako došli do današnjeg izgleda. Posebno smo ponosni na ladolež i na talasastu živu ogradu, nekako mora da bude zadovoljen princip: ‘Kolo vodi Vasa, kolo se talasa’“, kaže uz smeh Vesna Milosavljević, “.

  Kakav hleb kupujemo i koliko su tačne deklaracije?

Prijatan i ugodan prostor koji postaje centar okupljanja i savršeno mesto za zajedničku relaksaciju i zabavu između zgrada u Centru 4. Prostor čine četiri celine, betonska žardinjera, mali vrt, trvnjak i veliki vrt. Ono što je fascinantno i što odiše lepotom, mirom, relaksacijom jesu lipe, breze, tuje, jelke, borovi, jorgovani i kajsije.

Žbunaste forme obezbeđuju ruzmarin i lavanda, a od puzavica bršljan i ladolež. Od proleća pa do zime bašta se stalno menja graciozno pokazivajući svoju lepotu.. U proleće se šarene krokusi, zumbuli, narcisi, jorgovan, ljubičice… Letnje boje donose lepi jova, ruže, petunije, kadifice, cinije, noćne frajle. Jesen dolazi kad na procvetaju hrizanteme i ukrasni kupus.

Komšijska oaza u Borči dobila nagradu - 17.11.2013 Komšijska oaza u Borči dobila nagradu - 17.11.2013 Komšijska oaza u Borči dobila nagradu - 17.11.2013

“Planiramo da napravimo jezerce, možda neki kamenjar. Verovatno ćemo se mnogo puta predomišljati, menjati ideje. Nekada se i same iznenadimo šta smo sve smislile“, kaže komšinica iz Borče.

  Verovali ili ne: 483 domaćinstva u Krnjači dobija kanalizaciju

Mi se zahvaljujemo stanarima Borče što su stvorili oazu mira, tišine i ralaksacije… Oazu koja mami poglede, uzdahe i divljenje mnogih prolaznika. A ono što je za primer jeste zajedništvo i sloga koju komšiluk neguje i održava već dugi niz godina.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh