in

Komšija prisvojio i ogradio park u Borči

Komšija prisvojio i ogradio park u Borči
Komšija prisvojio i ogradio park u Borči

Meštani ulice Milana Toplice u Borči vode bitku sa komšijom koji je na osnovu sudskog rešenja ogradio zelenu površinu koja je do juče pripadala svim stanarima. Na lice mesta izašle su sve nadležne istitucije, ali komšija je vlasnik zelene površine i poseduje rešenje iz Opštinskog suda, kojim se dokazuje pravo na imovinu.

Stanari u ulici Milana Toplice od brojeva 1-17 u sredu su ispred svojih zgrada zatekli iznenađujuću ogradu u parku, tačnije ograđenu zelenu površinu.

„Pre 40 godina, firma ‘Partizanski put’ izgradila je stanove u pomenutoj ulici. Tada su izgrađene i zelene površine, parkovi i sve što ide uz jedan stambeni blok. U sredu, nakon povratka sa posla, primetili smo da je komsija, koji stanuje u kući iza bloka zgrada, podigao ogradu u parku„, rekla je stanarka iz zgrade u ulici Milana Toplice.

Komšija prisvojio i ogradio park u Borči10405907_10152505177277193_755486254_n10377929_10152505093167193_144572304_o

Na poziv stanara, izašle su i građevinska i komunalna inspekcija, međutim, vlasnik poseduje rešenje Prvog opštinskog suda kojim se dokazuje pravo na imovinu.

Da je rešenje validno i da je na snazi, potvrdila je i opština Palilula koja kaže da je ceo lanac dotične zemlje bespravno oduzet sedamdesetih godina vlasnicima kuća i da država nikada nije napravila konverziju tog zemljišta.

Prema njihovim rečima, stanari zgrada imaju razumevanja za vlasnika kome je bespravno oduzeta zemlja, ali oni smatraju da imaju isto prava na zelenu površinu jer su otkupili stanove u kojima žive već 40 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, država je bespravno oduzela mnoga zemljišta, zato ne treba da nas čudi ukoliko još negde nikne ograda komšije koji je vlasnik zelene površine. A kako rešiti spor oko zelenih površina, to je već na našoj državi koja treba da rešava probleme posle mnogo, mnogo godina.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Zamislite koliko čovek mora da bude bezobrazan i da uzme svoje pod svoje… Pa samo je stavio ogradu oko svoje zemlje. Ne vidim gde je tu senzacija… Što je neko stavio čoveku klackalicu u plac? Evo, ja se dobrovoljno javljam i dozvoljavam opštinskim vlastima da naprave park u mome dvorištu u kojem će naravno da se igraju deca. Moja. Unapred zahvalan 🙂

Da li verujete da GSP ima komisiju za isprobavanje kafe i paprike?

Da li verujete da GSP ima komisiju za isprobavanje kafe i paprike?

Komšija je vlasnik parcele, a zgrada ne postoji - 2014

Komšija je vlasnik parcele a zgrada ne postoji!