in

Da li verujete da GSP ima komisiju za isprobavanje kafe i paprike?

Da li verujete da GSP ima komisiju za isprobavanje kafe i paprike?

Prlilikom raspisivanja februarskog tendera, GSP Beograd naručilo je alkoholna pića, negaziranu vodu, ali i kafu i mlevenu papriku. Zanimljiva je i tročlana komisija koja će biti zadužena za isprobavanje kvaliteta dospelih namirnica.

GSP na tenderu u februaru ove godine naručilo je prehrambene proizvode koje će isprobati čak dve nezavisne tročlane komisije.

Ivan Banković, koji je dobro upućen u prilike u GSP, izjavio je za Kurir da GSP ima tročlanu komisiju za ispitivanje prehrambenih proizvoda, ali ne i komisiju za ispitivanje uzoraka požara na vozilima, ispravnosti i bezbednosti voznog parka i higijene u autobusima.

Da, dobro ste čuli – u GSP postoji komisija za ispitivanje mirisa, boje i ukusa kafe i mlevene paprike. Uslov tendera VND-23/14 je da svaki ponuđač za svaki proizvod ponaosob dostavi najmanje 50 grama uzorka, koji se ne vraćaju i koji će testirati komisija“, rekao je on i dodao da: „… javna nabavka obuhvata crno vino, polusuvo belo vino, viski, vinjak, rakiju, viljamovku i pivo, ali i 20.000 flašica mineralne vode i 100.000 flašica negazirane vode od 0,5 l.

gsp-komisija-kafa-paprike-1401306308-506043

U GSP-u stanje je očajno i katostrafalno, a i preti ukidanje povlašćene cene za studente i penzionere i besplatan prevoz za učenike osnovnih škola.

„Najveći deo ovoga svakako će završiti u restoranu za menadžment preduzeća, koji će se častiti, jesti i piti o našem trošku. I sve to dok je vozni park svakim danom u sve gorem stanju, dok vozači imaju samo jedan slobodan dan, dok nema rezervnih delova u magacinu i dok još uvek postoje ugrožena područja u Srbiji kojima je preko potrebna voda za piće“, objašnjava Banković.

U najvećem gradskom prevozniku, tvrde da je tender za nabavku prehrambenih proizvoda i pića urađen po zakonu za potrebe menze. GSP nastoji i da ispoštuje kvalitet hrane i pića koje zaposleni konzumiraju i plaćaju u menzama, pa je razumljivo da postoji komisija.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dunav preti ali u budućnosti

Dunav preti ali u budućnosti

Komšija prisvojio i ogradio park u Borči

Komšija prisvojio i ogradio park u Borči