Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Komarci ove godine poranili i postali kao noćna mora

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Zbog visokog vodostaja izlegli su se ranije i sad su veoma agresivni, pa ubadaju I danju. Još veći problemi s njima očekuju se početkom maja.

Prve sunčane prolećne dane mnogima su upropastili rečni komarci, koji su se ove godine izlegli ranije zbog visokog vodostaja reka i vlažnog vremena. Oni su toliko agresivni da ujedaju i usred bela dana.

Razvijaju se pored reka i kanala. Imaju domet od nekoliko kilometara, pa mogu da dođu do naseljenih delova, gde jure ljude i traže žrtvu za hranjenje. Najezda klasičnih komaraca se očekuje početkom maja, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Mi smo sada na terenu i radimo monitoring, nakon čega se obavljaju tretmani suzbijanja – kaže biolog dr Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Inače, na sajtu Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju moguće je prijaviti područja na kojima je uvečan broj komaraca. U prijavi možete izabrati da li su u pitanju otvoreni ili zatvoreni prostori u kojima tražite suzbijanje komaraca ili je u pitanju vodena površina.

  Haos, čak tri sudara i šestoro povređenih na Pančevačkom mostu

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh