Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kod Pupinovog mosta niče novi Kineski kompleks

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Kod Pupinovog mosta, koji povezuje Zemun i Borču, a gradili su ga Kinezi, biće izgrađen logistički centar i agroindustrijska zona za izvoz naših poljoprivrednih proizvoda u Kinu.

U toj zoni biće smeštene kineske firme koje će iz Srbije uvoziti voće, povrće, meso i ostalu robu, a verovatno i određen broj domaćih preduzeća koja će učestvovati u tom poslu.

Ceo projekat je dogovoren i utanačen, dok će svi detalji biti poznati posle posete ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića Kini, u maju ove godine.

Kinesko i srpsko ministarstvo poljoprivrede uskoro će potpisati i akcioni plan za trgovinu i investicije u poljoprivredi. Nakon toga Srbija će formirati i kancelariju za trgovinu i investicije sa Kinom.

U Ministarstvu poljoprivrede juče je održan sastanak sa kineskom privrednom delegacijom, na kom se razgovaralo o saradnji u toj oblasti.

  Na Ovčanskom putu deca se igraju oko razvaljenih trafoa

Ipak, najveći iskorak postignut je prilikom nedavne posete kineskog ministra poljoprivrede Hana Čangfua, kada je sa Nedimovićem obišao šumadijski kraj i razgovarao sa vinarima i uzgajivačima goveda.

Kako se tada moglo čuti, kineski ministar je bio izuzetno zadovoljan onim što je video i upravo je on insistirao na što većem proširenju saradnje.

Nije poznato da li će kompleks biti sa Zemunske ili Borčanske strane.

Izvor: Blic

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh