in

Kod Pupinovog mosta niče novi Kineski kompleks

Kod Pupinovog mosta, koji povezuje Zemun i Borču, a gradili su ga Kinezi, biće izgrađen logistički centar i agroindustrijska zona za izvoz naših poljoprivrednih proizvoda u Kinu.

U toj zoni biće smeštene kineske firme koje će iz Srbije uvoziti voće, povrće, meso i ostalu robu, a verovatno i određen broj domaćih preduzeća koja će učestvovati u tom poslu.

Ceo projekat je dogovoren i utanačen, dok će svi detalji biti poznati posle posete ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića Kini, u maju ove godine.

Kinesko i srpsko ministarstvo poljoprivrede uskoro će potpisati i akcioni plan za trgovinu i investicije u poljoprivredi. Nakon toga Srbija će formirati i kancelariju za trgovinu i investicije sa Kinom.

U Ministarstvu poljoprivrede juče je održan sastanak sa kineskom privrednom delegacijom, na kom se razgovaralo o saradnji u toj oblasti.

Ipak, najveći iskorak postignut je prilikom nedavne posete kineskog ministra poljoprivrede Hana Čangfua, kada je sa Nedimovićem obišao šumadijski kraj i razgovarao sa vinarima i uzgajivačima goveda.

Kako se tada moglo čuti, kineski ministar je bio izuzetno zadovoljan onim što je video i upravo je on insistirao na što većem proširenju saradnje.

Nije poznato da li će kompleks biti sa Zemunske ili Borčanske strane.

Izvor: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Izgradnja kanalizacije u Krnjači: Prve cevi u Bloku braće Marić

Stanovi u Ovči gotovi do kraja godine