Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Kineski industrijski park na levoj obali kod Pupinovog mosta

u Vesti od

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je u Pekingu da će hiljade novih radnih mesta za građane Srbije obezbediti protokol potpisan u Pekingu o izgradnji novog industrijskog parka, ističući da će i desetak kineskih kompanija ulagati u Beograd.

–  Danas smo potpisali sporazum o izgradnji novog industrijskog parka u Beogradu, sa leve strane Dunava, pored Pupinovog mosta. To su stotine hektara zemlje koje ćemo da iskoristimo za desetine novih kompanija koje će doći iz Kine i iz celog sveta. To su hiljade novih radnih mesta i za Beograd i mislim da je to sjajna vest, jer će to biti najveći industrijski park u ovom delu Evrope – rekao je Mali.

Mali, koji s delegacijom Srbije boravi u Kini, potpisao je ranije danas Protokol o saradnji na razvoju Kinesko – srpskog industrijskog parka sa kineskom “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) Protokol je potpisao i ministar privrede Goran Knežević.

Zanimljivo:  Domovi zdravlja puni, respiratorne infekcije najviše pogađaju školsku decu

Početkom marta ove godine smo pisali o pomenutom kineskom kompleksu (vest možete pročitati OVDE), ali se tada nije znalo na kojoj obali će biti, što je sada potvrđeno.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh