Kineski industrijski park na levoj obali kod Pupinovog mosta - www.lobi-info.rs

Kineski industrijski park na levoj obali kod Pupinovog mosta

1 minut za čitanje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je u Pekingu da će hiljade novih radnih mesta za građane Srbije obezbediti protokol potpisan u Pekingu o izgradnji novog industrijskog parka, ističući da će i desetak kineskih kompanija ulagati u Beograd.

–  Danas smo potpisali sporazum o izgradnji novog industrijskog parka u Beogradu, sa leve strane Dunava, pored Pupinovog mosta. To su stotine hektara zemlje koje ćemo da iskoristimo za desetine novih kompanija koje će doći iz Kine i iz celog sveta. To su hiljade novih radnih mesta i za Beograd i mislim da je to sjajna vest, jer će to biti najveći industrijski park u ovom delu Evrope – rekao je Mali.

Mali, koji s delegacijom Srbije boravi u Kini, potpisao je ranije danas Protokol o saradnji na razvoju Kinesko – srpskog industrijskog parka sa kineskom “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) Protokol je potpisao i ministar privrede Goran Knežević.

Početkom marta ove godine smo pisali o pomenutom kineskom kompleksu (vest možete pročitati OVDE), ali se tada nije znalo na kojoj obali će biti, što je sada potvrđeno.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Vojni policajac izvršio samoubistvo skokom sa Pupinovog mosta

Sledaća priča

Umesto Japanaca, Kinezi završavaju kanalizaciju u Beogradu

Poslednje od Vesti