in

Kako se devojčica izvukla iz ruku komšije napasnika

Kako smo već pisali, stariji čovek iz naselja nadomak Ovčanskog puta, priveden je kada je pokušao da napastvuje devojčicu od 15 godina, dete svojih prvih komšija.

Kako navode njene sestre Marija i Anđelija, sve se odigralo oko 23 sata, kada se Zorica vraćala iz šetnje sa dečkom. Njih dvoje često prošetaju uveče, naprave krug po naselju i oko crkve Svete Petke na Ovčanskom putu.

Rastali su se blizu kuće i ona je najnormalnije dalje nastavila sama. Komšija je stajao napolju i čekao. Pošto su kuće jedna prekoputa druge čim se približila on joj je povikao „Hajde kod mene“, uhvatio je za ruke i uvukao unutra. Zaključao je kapiju i kuću.

„Gurnuo ju je na krevet i rekao joj kako ima dobru energiju, kako mora da mu da tu energiju, a onda je krenuo da joj skida jaknicu, pipa grudi, noge… Ona je nekako uspela da mu se otrgne i otrči do kuće, ni sama ne zna kako“, pričaju Zoricini nabliži.

Put kojim se Zorica vraćala

U to vreme u devojčicinom domu na okupu je bila cela porodica, ali niko nije čuo ništa sumnjivo. Svi su ostali zatečeni kada je uznemirena devojčica ušla u kuću.

Odeća je neuredno visila, šlic je bio otkopčan. Pitala sam je da li je dobro i onda je počela da priča šta se desilo. Bili smo u šoku – kaže Aleksandra.

„Rekla nam je da je uzela svoj telefon, ali da joj ga je on istrgao iz ruke. Uspela je ponovo da ga se dokopa, otključa vrata i pobegne. Ispričala nam je da ju je ljubio po vratu, čupao za kosu… “ – kaže njena porodica

Njen otac Miodrag je prijateljima istrčao do komšijine kapije i počeo da se raspituje šta se dogodilo, a starac je u dvorište izašao sa pištoljem u rukama i ispalio metak. Onda je počeo da govori kako on nije ništa uradio i kako Zorica laže, a devojčica je sve vreme stajala tu pored i slušala.

Nije bilo druge, pozvali smo policiju – navodi porodica.

Policajci su veoma brzo došli. Došla je jedna patrola, ali kad su čuli da čovek ima oružje, pristiglo je još troje policijskih automobila i dva džipa interventne službe. Prvo su ga dozivali 20-ak minuta, nije se odazivao, a na kraju je izašao. Policijski službenici su mu rekli da žele da porazgovaraju s njim.

Komšijska kuća

Serafim je izašao do kapije, a kada su mu tražili da otključa katanac odbio je. Onda je deset policajaca okolnim putem ušlo u dvorište, oborili su ga i oduzeli mu sekiru i pištolj koji je držao u jakni. Pretresli su mu kuću, u kojoj su našli još dva pištolja, revolvera, kao i jednu pušku, svo oružje je legalno držao u domu.

Cela drama trajala je do 5.30 sati, nakon čega je Serafim završio u pritvoru, dok je Zorica morala da ode u Urgentni centar na razgovor sa psihologom, ali i poligrafsko ispitivanje. Policija sad prikuplja dokaze, uzeli su njenu odeću, a na poligraf su je odveli jer su se u skorije vreme beležile slične, ali lažne prijave.

Kako ukućani dodaju, komšija im nikada ranije nije zadavao problema, ali je njegovo ponašanje uvek bilo u najmanju ruku neobično. On je stalno ili stajao na kapiji ili sedeo na krovu i bukvalno špijunirao ljude. Ceo dan je umeo tako da provede. Nekad bi vam rekao „Dobar dan“, nekad bi samo zurio u vas, objasnila je Zoričina sestra.

Moja jedina poruka je apel nadležnima da takve napasnike ne puštaju iz zatvora – zaključuje Zoričin otac.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Mlade odbojkašice iz Imleka osvojile titulu prvaka Srbije

Glasajte da škola „Olga Petrov“ dobije savremeni IT kabinet