Kako da konkurišete za vrtić elektronskim putem, "iz fotelje" - www.lobi-info.rs

Kako da konkurišete za vrtić elektronskim putem, „iz fotelje“

2 minuta za čitanje

Upis mališana u vrtiće je počeo danas i trajaće do 18. maja, a u ponudi je 7.512 mesta, što je oko deset odsto više nego prošle godine.

Roditelji i ove godine mogu da biraju na koji će način prijaviti decu na konkursu: elektronskim putem, „iz fotelje“ kroz samo osam koraka, ili direktno u predškolskoj ustanovi, svakog dana od 8.00 do 18.00.

Elektronski u samo 8 koraka

Mame i tate mališana koji ne pripadaju ni jednoj osetljivoj kategoriji trebalo bi predškolskoj ustanovi samo da predaju popunjeni obrazac, a mogu ga podneti i elektronski.

Nije potrebno prilagati bilo kakvu dodatnu dokumentaciju, potvrdu o zaposlenju roditelja i slično, osim ako nisu u pitanju deca iz osetljivih kategorija – kažu u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu.

Preliminarne liste sa imenima dece koja su primljena biće objavljene 11. juna (izuzetak je Novi Beograd – 18. jun), a nezadovoljni roditelji moći će da podnesu žalbu do 20. juna. Nakon što ih razmotre upisne komisije, konačne liste upisane dece biće formirane krajem juna ili početkom jula.

U nekim vrtićima već sada nema slobodnih mesta za određene uzraste, a oni najtraženiji su skroz popunjeni!

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta i ona čija su braća i sestre upisani u isti vrtić.

Poslednjih godina došlo je do „eksplozije“ interesovanja za vrtiće. Tako je 2013. podneto 11.157 prijava, a lane preko 23.000. Razlog su pre svega znatno niže cene koje su počele da važe od januara 2015. godine. Umesto dotadašnjih skoro 10.000 dinara, cena je skoro prepolovljena.

Ostavite odgovor

Prethodna priča

Danas počinje Beldocs, festival dokumentarnog filma

Sledaća priča

U maju nas očekuje Beogradska biciklijada

Poslednje od Vesti