in

Od ponedeljka konkurs za vrtiće, na Paliluli opet tesno

Konkurs za upis dece u vrtiće počinje u ponedeljak, 7. maja, i trajaće sve do 18. maja, a obezbeđeno je 7.512 slobodnih mesta, što je oko deset odsto više nego prošle godine.

Interesovanje za obdaništa raste iz godine u godinu, lane je stiglo više od 23.000 prijava, pa je pred roditeljima izuzetno stresan period iščekivanja da njihovi mališani „pređu crtu“ kako ne bi morali da traže alternativno rešenje za njihov boravak.

Na ovogodišnjem konkursu obezbeđeno je 7.512. mesta u 17 beogradskih predškolskih ustanova. Čak 5.377 mesta ima u jaslenim grupama, 1.802 u vrtićkim grupama i 333 mesta za produženi boravak predškolaca.

U državnim vrtićima je tek nešto više od 7.500 slobodnih mesta, ali to nije konačan broj. Uz mogućnost odobrenja do 20 odsto više mesta u vrtićima i povećavanjem kapaciteta, postoji realna mogućnost da se upiše većina zainteresovanih.

Beograd bi trebalo da dobije još oko 2.000 dodatnih mesta u vrtićima ove godine. Osim toga, lane su adaptirani prazni delovi dve osnovne škole i deo biblioteke u Ovči, a ove godine je u planu da se isto uradi sa još šest beogradskih škola, od kojih će se dobiti 1.000 novih mesta.

U vrtićima na opštini Palilula ove godine je, kao i prethodne, objavljeno oko 780 slobodnih mesta.

Ako se uzme u obzir da je prošle godine prijavljeno skoro 3 hiljade mališana, dolazimo do zaključka da na jedno slobodno mesto konkuriše 4 deteta.

Roditelji, srećno!

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Sutra se otvara turistička sezona u Skadarliji

    Lančani sudar u Terazijskom tunelu, ima povređenih