in

Kako će škole nadoknaditi produžetak raspusta zbog gripa

Drugi deo zimskog raspusta je zbog epidemije gripa produžen za još nedelju dana, što je u prvi mah obradovalo đake, ali je zabrinulo roditelje kako će časovi biti nadoknađeni.

Odluka će, kako saznajemo, biti pojedinačno na školama. Nekoliko je varijanti za nadoknadu propuštenog gradiva. Nastavne subote, produžetak školske godine za nedelju dana ili sažimanje gradiva, samo su neke od opcija kojima škole pristupaju u ovakim vanrednim okolnostima.

Subote znaju često da budu rezervisane za razna takmičenja, pa škole nisu uvek u mogućnosti da nadoknađuju nastavu vikendom. Neke škole će deo nadoknade izvesti kroz nastavu, odnosno po čas više dnevno.

Neke od škola će problem rešiti sažimanjem gradiva, ali uz odobrenje Ministarstva prosvete.

Prosvetni radnici su jedinstveni po jednom pitanju, jer niko ni ne pomišlja na produžetak školske godine za još nedelju dana.

Prema školskom kalendaru prvi bi trebalo da se raspuste učenici četvrtog razreda gimnazije – već 24. maja, a nedelju dana kasnije osmaci, ali i učenici završnih razreda stručnih škola. Ostali osnovci će na raspust 14. juna, a srednjoškolci 21. juna.

Foto: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zbog kostiju inspekcija stiže u Padinsku Skelu

Zbog paljenja rastinja prvi požari na levoj obali