in

Još jedno igralište u Borči uništeno, a niko ne snosi odgovornost (FOTO)

Još jedno dečije igralište u Borči je uništeno! Ovo je nažalost scenario koji se neprestano ponavlja na levoj obali i problem za koji još uvek nije pronađeno pravo rešenje.

Ljuljaške, tobogani, vrteške, sve je polomljeno i pokidano. A jedan od roditelja postavio je pitanje, kako objasniti malom detetu zašto svega toga na igralištu više nema.

Na žalosne slike uništenog igrališta nizali su se mnogi komentari sugrađana, a postavila su se i neka realna pitanja o tome ko treba da snosi odgovornost za štetu.

Jasno je da su za štetu kriva ona malo starija deca, koja su prerasla ljuljaške i tobogane, pa sada uveče sede na igralištima i od dosade lome i uništavaju.

Ali osnovno pitanje koje se postavlja je sledeće: Zašto nisu do sada već vaspitani da ne uništavaju igrališta na kojima su se do juče igrali?

Kao jedna od ideja nameće se i predlog da igrališta budu pod video nadzorom i da se na taj način utvrdi odgovornost za uništavanje.

Da li je vreme da roditelji mladih vandala snose finansijske posledice?

Očigledno je da jedino finansijske posledice mogu da imaju dovoljno efekta da roditelji nauče svoju decu da ne vandalizuju svoje naselje.

Sve što vas zanima o video nadzoru možete pronaći na web sajtu svezavideonadzor.rs

Foto: Facebook D.B.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Koncentracija polena ambrozije u vazduhu ušla u „crvenu zonu“

Danas i sutra planirano zaprašivanje komaraca na levoj obali