in

Inspekcija izdala nalog za uklanjanje deponija, ali nepoznatim licima

Unija Treći Beograd, koju čine udruženja Eko Pančevački rit, Bela čaplja i UG Kotež, zajedničkim snagama se bori da stane na put starim i novim divljim deponijama na levoj obali.

Njihovi napori i postupci koje pokreću pred inspekcijskim organima opštine Palilula usmereni su ka tome da deponije budu uklonjene.

Na osnovu prijava Unije, inspekcija Opštine Palilula donela je rešenja, kojima se nalaže uklanjanje deponija na tri lokacije na levoj obali: jedna u Kotežu (Jojkićev dunavac), jedna u Krnjači i jedna u Borči.

Kako kažu u UG Kotež, svim snagama su pokušali da saznaju kome je tačno naloženo da ukloni ove tri deponije. A onda su u opštini Palilula saznali da je uklanjanje naloženo, nećete verovati – NN licu!

Dakle inspekcija nije utvrdila ko je istovario otpad na ove tri lokacije, ali je nepoznatim licima rešenjima naložila da isti taj otpad ukloni?!

Ovim rešenjima predviđeno je da NN (nepoznato) lice u određenom roku ne ukloni deponiju, izvršenje rešenja će se sprovesti preko drugog lica, za šta je potrebno da inspekcijski organi donesu novo rešenje.

Koliko će se čekati na ovaj vid uklanjanja deponija i kada će biti doneto novo rešenje, za sada je nepoznato. Ipak verujemo da Unija neće popustiti pritisak da deponije budu uklonjene.

Za sada je od 60 registrovanih deponija, sanirana samo jedna i to zaslugom Unije Treći Beograd, koja je smeće vratila „na vrata“ onome ko ga je i bacio.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Broj komaraca opet u porastu, ponovo poleće avijacija

U subotu u Borči humanitarni bazar za pomoć Dragani i Lani