in

Broj komaraca opet u porastu, ponovo poleće avijacija

U nekim delovima Beograda opet dolazi do porasta broja komaraca, pa će od danas ponovo biti pojačano suzbijanje komaraca sa zemlje i reka.

Takođe, u četvrtak i petak, dakle 13. i 14. avgusta, ponovo će protiv krvopija poleteti avijacija za sprovođenje mera suzbijanja komaraca iz vazduha.

Kako nadležni kažu, intenzivno suzbijanje komaraca je jedini način da se smanji mogućnost pojavljivanja komaraca zaraženih groznicom Zapadnog Nila.

U četvrtak i petak, podršku ekipama na zemlji daće i avijacija, kada ćemo mere sprovoditi istovremno sa zemlje i iz vazduha. Uz pomoć avijacije stiže se do zelenih površina koje su nepristupačne – rekao je Marko Popadić iz JKP „Gradska čistoća“

Lokacije na kojima je uočen blagi porast komaraca su Kovilovo, Vrbovsko, Dunavac, Preliv, Besni fok, Široka greda, Padinska skela, Zemun Pregrevica i Ušće.

Apelujem na pčelare da narednih dana pažljivo prate lokacije i termine kada će se tretman komaraca sprovoditi, jer iako biocidi koje koristimo nisu štetni po ljude i životinje, pčele spadaju u osetljivu grupu insekata, a njih moramo zaštiti u što većoj meri. To možemo samo uz pomoć odgovornih pčelara – naglasio je Popadić.

Sugrađani mogu da prijave lokacije na kojima je povećan broj komaraca pozivom na besplatan broj 0800-000-807 ili na adresu ekologija@gradskacistoca.rs putem elektronske pošte.

Napominjemo da kontakt servis radi svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Duga na levoj obali viđena objektivom naših sugrađana (FOTO)

    Inspekcija izdala nalog za uklanjanje deponija, ali nepoznatim licima