in

U subotu u Borči humanitarni bazar za pomoć Dragani i Lani

Naši sugrađani odlučili su da organizuju humanitarni bazar koji će se održati u subotu 15. avgusta, ispred tržnog centra Stop Shop u Borči, od 18.00 do 20.30 časova.

Sva sredstva koja budu prikupljena na humanitarnom bazaru biće uplaćena za pomoć našim komšinicama Dragani Đurić (Kojić) i devojčici Lani Jovanović.

O našoj sugrađanki Dragani Kojić i njenoj borbi za život možete više saznati u našim ranijim objavama i apelima za pomoć OVDE.

Mala Lana je rođena kao zdrava beba, ali ubrzo odlaze u bolnicu, gde nakon brojnih ispitivanja lekari uspostavljaju dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Njeni roditelji sada pokušavaju da prikupe novac za lek koji daje nadu da Lana može da bude bolje i da ne bude vezana za svoj krevetac.

Organizatori ovog bazara ponudiće domaće slatkiše i slaniše i razne sitnice. Ništa od proizvoda neće imati cenu, već će se davati prilog u kutiju, prema mogućnostima.

Posetioci će moći i da pošalju SMS za pomoć Dragani ili Lani, za koje se sredstva prikupljaju preko fondacije „Budi human“.

Polovina sredstava koja budu prikupljena će biti uplaćena Dragani i Laninoj porodici na račun, a ostatak na njihove namenske račune kod fondacije „Budi human“.

Svi koji bi želeli da daju svoj doprinos u organizaciji ovog bazara mogu se javiti u inbox našoj sugrađanki Emini Živić, putem Facebook-a OVDE.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Inspekcija izdala nalog za uklanjanje deponija, ali nepoznatim licima

    Popravljena kanalizaciona cev koja je u Padinskoj poplavila 10 hektara