Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Inicijativom sugrađana rešen je problem javnog osvetljenja (FOTO)

u Društvo od

Nije uvek potrebno puno napora da bi funkcionisali nesmetano, nekada je potrebno samo malo akcije. Često je potrebno samo da prijavimo problem, kako bi isti bio rešen. A priznaćemo to je zaista ono što svi možemo da učinimo. Problemi se sami od sebe neće rešiti, a ako uvek čekamo da neko drugi reaguje- načekaćemo se.

Sugrađani Borče, u delu naselja Centar 4, obratili su nam se sinoć i prijavili da već nekoliko dana nemaju uličnog osvetljenja. Svi znamo da nije ni malo prijatno, kao ni bezbedno kretati se mračnim ulicama. Sugrađane smo zamolili da prijave i sami ovaj kvar nadležnima. Potom smo izašli na lice mesta kako bismo i sami videli i zabeležili trenutno stanje, pa vam prilažemo fotografije, kako je to sinoć izgledalo.

Jutros smo kontaktirali JKP “Javno osvetljenje” i saznali da je kvar prijavljen tek sinoć, da su ekipe noćas bile na terenu, kao i to da je kvar otklonjen. Prema tome, večeras će Centar 4 ponovo biti osvetljen!

Zanimljivo:  Uklonjena ambrozija i otpad nedaleko od vrtića Dunavska bajka

Svedoci smo toga da se mnogobrojni problemi građana ne rešavaju tako brzo, iz mnogo razloga. Neki od razloga su manjak sredstava, mehanizacije, radne snage, prebukiranosti, ali i prebacivanje odgovornosti na druge, odnosno, pitanje nadležnosti.

Ipak, postoje i svetli primeri poput ovog, da čim se prijavi određeni problem nadležne ekipe u što kraćem roku izađu na teren i otklone kvar. Prema tome, odgovornost je i na nama, pa i ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da slobodno prijave nadležnima čim uoče neki javni problem.

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Društvo

Idi na Vrh