Inicijativom sugrađana rešen je problem javnog osvetljenja (FOTO) - www.lobi-info.rs

Inicijativom sugrađana rešen je problem javnog osvetljenja (FOTO)

2 minuta za čitanje

Nije uvek potrebno puno napora da bi funkcionisali nesmetano, nekada je potrebno samo malo akcije. Često je potrebno samo da prijavimo problem, kako bi isti bio rešen. A priznaćemo to je zaista ono što svi možemo da učinimo. Problemi se sami od sebe neće rešiti, a ako uvek čekamo da neko drugi reaguje- načekaćemo se.

Sugrađani Borče, u delu naselja Centar 4, obratili su nam se sinoć i prijavili da već nekoliko dana nemaju uličnog osvetljenja. Svi znamo da nije ni malo prijatno, kao ni bezbedno kretati se mračnim ulicama. Sugrađane smo zamolili da prijave i sami ovaj kvar nadležnima. Potom smo izašli na lice mesta kako bismo i sami videli i zabeležili trenutno stanje, pa vam prilažemo fotografije, kako je to sinoć izgledalo.

Jutros smo kontaktirali JKP „Javno osvetljenje“ i saznali da je kvar prijavljen tek sinoć, da su ekipe noćas bile na terenu, kao i to da je kvar otklonjen. Prema tome, večeras će Centar 4 ponovo biti osvetljen!

Svedoci smo toga da se mnogobrojni problemi građana ne rešavaju tako brzo, iz mnogo razloga. Neki od razloga su manjak sredstava, mehanizacije, radne snage, prebukiranosti, ali i prebacivanje odgovornosti na druge, odnosno, pitanje nadležnosti.

Ipak, postoje i svetli primeri poput ovog, da čim se prijavi određeni problem nadležne ekipe u što kraćem roku izađu na teren i otklone kvar. Prema tome, odgovornost je i na nama, pa i ovom prilikom pozivamo sve sugrađane da slobodno prijave nadležnima čim uoče neki javni problem.

Leave a Reply

Prethodna priča

Počela je prodaja Badnjaka i na levoj obali

Sledaća priča

Badnje veče u "najmlađem" pravoslavnom hramu na levoj obali

Poslednje od Društvo