in

I ove školske godine eko-kviz za osnovce

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” i u školskoj 2017/2018. godini organizuje eko-kviz na temu „Prljavo ili čisto – nije isto” za učenike od petog do osmog razreda.

Svečano otvaranje nove sezone eko-kviza održaće se u petak, 17. novembra, sa početkom u 10 časova u prostorijama Direkcije JKP „Gradska čistoća” u Ulici Mije Kovačevića 4. Toga dana takmičiće se osnovne škole „Stevan Sremac” (Palilula), „1300 kaplara” (Zvezdara), „Bora Lazić” (Vlaška) i „Drinka Pavlović” (Stari grad).

U prošloj sezoni  učenici OŠ “Stevan Sremac“ učestovali su u finalu. Osvojili su drugo mesto.

Cilj eko-kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Takmičenja će biti održavana petkom u popodnevnim časovima u prostorijama Direkcije JKP „Gradska čistoća” u Ulici Mije Kovačevića 4. Kao i prethodne godine, ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Škole su u obavezi da u određenom roku pre početka realizacije kviza dostave po deset pitanja i tačnih odgovora za svaki od razreda iz oblasti reciklaže, zaštite životne sredine i ekologije. Najbolja škola predstavljaće grad Beograd na narednom republičkom takmičenju koje će se održati u maju 2018. godine.

U  JKP“ Gradska čistoća“ kažu da je kviz za samo četiri godine doživeo veliki uspeh , od 8 prvobitno  prijavljenih škola  stiglo se  do 42 škole , koje već od 17. novembra počinju novi ciklus takmicenja.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od sutra izmene na linijama 85, 95, 96, 105L i 101N zbog radova

    Festival nauke u Beogradu