in

Festival nauke u Beogradu

Od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu organizuje se najveći naučni festival u regionu, Festival nauke, najbolja naučna zabava za sve uzraste. Popularna manifestacija još jednom će zagolicati maštu i provesti kroz svet nauke desetine hiljada posetilaca željnih naučne zabave i novih naučnih saznanja.

Pod sloganom „Jedan na jedan“ svi zainteresovani i ove godine moći će da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima, ali i da u neposrednom direktnom kontaktu sa naučnicima isprobaju različite naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture.

Decembar će biti obeležen u duhu nauke već jedanaestu godinu za redom. Cilj programa je da bude zanimljiv svim uzrastima, bez obzira na godine. Dosta toga biće prilagođeno i mališanima u cilju buđenja ljubavi prema nauci. 

– Ovogodišnji Festival nauke, predstavlja početak jednog novog ciklusa. Težimo da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, kako bi publici mogli da kroz interaktivne postavke približimo novitete i najsavremenija naučna saznanjima na razumljiv i popularan način. U nauci, baš kao i u prirodi, sve se kreće, menja i napreduje. Sve teče, sve se menja, poznato je svima, jer još je Heraklit primetio kako je sva priroda podvrgnuta stalnoj promeni i da na svetu sve prolazi, ništa ne ostaje. Kretanje ima veliku važnost u svakodnevnom životu svih nas, a ono predstavlja i jednu od osnovnih osobina živih bića – navodi direktorka i jedna od osnivača festivala Ana Petrović.

Objašnjavajući pokret, kao centralnu temu festivala, Ana Petrović dodaje:

Čitava nauka leži iza pokreta, koji ćemo pokušati da vam približimo na ovogodišnjem Festivalu nauke!

Festivalski program ove godine raspoređen je u četiri hale Beogradskog sajma.

Interaktivne naučne postavke raspoređene su u halama 7, 8 i 9, dok je eksplozivna Naučno-fantastična bina ove godine smeštena u halu 5.

Festival će ovog decembra na Beogradskom sajmu okupiti i veliki broj naučnih zvezda iz celog sveta.

Festival možete posetiti od 14. do 17. decembra od 10:00 do 19:00h. Cena ulaznice je 450 dinara. Cena ulaznice za grupnu posetu je 400. Deca do pet godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaz.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    I ove školske godine eko-kviz za osnovce

    Izmene u plaćanju privatnih vrtića