Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Festival nauke u Beogradu

u Dešavanja od
Cicak – Rancevi 25%

Od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu organizuje se najveći naučni festival u regionu, Festival nauke, najbolja naučna zabava za sve uzraste. Popularna manifestacija još jednom će zagolicati maštu i provesti kroz svet nauke desetine hiljada posetilaca željnih naučne zabave i novih naučnih saznanja.

Pod sloganom „Jedan na jedan“ svi zainteresovani i ove godine moći će da izađu na crtu najvećim naučnim izazovima, ali i da u neposrednom direktnom kontaktu sa naučnicima isprobaju različite naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture.

Decembar će biti obeležen u duhu nauke već jedanaestu godinu za redom. Cilj programa je da bude zanimljiv svim uzrastima, bez obzira na godine. Dosta toga biće prilagođeno i mališanima u cilju buđenja ljubavi prema nauci. 

  Da li znate kako se „pišu" kazne na Zrenjaninskom putu?!

– Ovogodišnji Festival nauke, predstavlja početak jednog novog ciklusa. Težimo da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, kako bi publici mogli da kroz interaktivne postavke približimo novitete i najsavremenija naučna saznanjima na razumljiv i popularan način. U nauci, baš kao i u prirodi, sve se kreće, menja i napreduje. Sve teče, sve se menja, poznato je svima, jer još je Heraklit primetio kako je sva priroda podvrgnuta stalnoj promeni i da na svetu sve prolazi, ništa ne ostaje. Kretanje ima veliku važnost u svakodnevnom životu svih nas, a ono predstavlja i jednu od osnovnih osobina živih bića – navodi direktorka i jedna od osnivača festivala Ana Petrović.

Objašnjavajući pokret, kao centralnu temu festivala, Ana Petrović dodaje:

  Policija poziva građane da se jave ukoliko prepoznaju osumnjičenog sa fotografije

Čitava nauka leži iza pokreta, koji ćemo pokušati da vam približimo na ovogodišnjem Festivalu nauke!

Festivalski program ove godine raspoređen je u četiri hale Beogradskog sajma.

Interaktivne naučne postavke raspoređene su u halama 7, 8 i 9, dok je eksplozivna Naučno-fantastična bina ove godine smeštena u halu 5.

Festival će ovog decembra na Beogradskom sajmu okupiti i veliki broj naučnih zvezda iz celog sveta.

Festival možete posetiti od 14. do 17. decembra od 10:00 do 19:00h. Cena ulaznice je 450 dinara. Cena ulaznice za grupnu posetu je 400. Deca do pet godina uz pratnju roditelja ne plaćaju ulaz.

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Dešavanja

Idi na Vrh