in

Izmene u plaćanju privatnih vrtića

Na levoj obali ima dosta mališana. Neki od njih vreme provode u privatnim vrtićima pa bi bilo dobro upoznati roditelje sa najavljenim novinama.

Naime, izmene se tiču plaćanja boravka u vrtiću. Sada će roditelji biti u obavezi da usluge plate do petog u mesecu, ili će za subvencije morati da sačekaju naredni mesec.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak objasnio je u čemu se sastoji novi obrazac. Od narednog meseca roditelji će samo uz jedan zahtev godišnje moći da dobiju refundaciju. Umesto roditelja, dokaze o uplati i zahteve za plaćanje Sekretarijatu za obrazovanje dostaviće predškolska ustanova do petog u mesecu.

 – Zahtev koji su roditelji do sada svakog meseca popunjavali sada bi trebalo da dostave do kraja meseca i da on važi dok i rešenje za refundaciju novca, odnosno do septembra sledeće godine. Sledeći korak je potpuna digitalizija, koja će omogućiti da se beleži tačna dolaznost dece i obračunava iznos refundacije. Time bi se lakše kontrolisala dolaznost i vršio obračun, a sami roditelji bi mogli da dobijaju novac već do 10. ili 15. u mesecu – objasnio je Gak za „Blic“.

Vrtići će petog u mesecu dostavljati Sekretarijatu liste onih koji su izmirili dugovanje, tako da roditelji koji budu kasnili sa plaćanjem, novac od refundacije mogu očekivati tek narednog meseca.

Za dane kada mališani nisu bili u vrtiću, Grad vraća 50 posto dnevne ekonomske cene boravka.

Takođe, najavljene su i izmene radnog vremena privatnih vrtića. Oni rade od osam, dok su državni otvoreni od šest. Od septembra naredne godine roditelji će biti u obavezi da decu dovode od 7 do 10.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Festival nauke u Beogradu

    Dečija predstava “Ko se boji Zloće još?“