in

Prvo republičko Eko kviz takmičenje

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća uz podršku Skupštine grada Beograda organizuje prvo republičko takmičenje Eko kviz „Prljavo ili čisto – nije isto“, u saradnji sa gradovima saučesnicima Vranjem, Zrenjaninom i Gornjim Milanovcem.

Takmičenje je počelo u 11:30 u SRC „Pionirski grad“, a Beograd će predstavljati OŠ „Stevan Sremac“ iz Borče koja je osvojila prvo mesto na finalnom gradskom takmičenju koje je održano u aprilu ove godine u Centru za kulturu „Vlada Divljan“. Naravno, Lobi je ispratio uspeh naših osnovaca i objavio.

Eko kviz je projekat edukativnog karaktera i namenjen je učenicima starijih razreda osnovne škole. Cilj takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

„Gradska čistoća“ to već organizuje četiri godine sa beogradskim osnovcima. Akcija traje tokom cele školske godine, a takmičenja se održavaju petkom u popodnevnim časovima u prostorijama direkcije JKP „Gradska čistoća“.

Ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Takmiče se po četiri škole od kojih dve prolaze u naredni krug takmičenja.

Od prošle godine ovom projektu su se priključili i gradovi Vranje,  Zrenjanin i Gornji Milanovac koji su organizovali ovo takmičenje po našem patentu, tako da smo postali jedino javno komunalno preduzeće koje je ovakvu vrstu takmičenja proširilo na republički nivo.

Takmičari su pored znanja u Beograd doveli i svoje navijače. Direktor Gradske čistoće Miroslav Bogdanović kaže da je osnovni razlog za pokretanje eko kviza edukacija najmlađih.

Takođe, u toku su prijave za učešće u novoj sezoni kako beogradskih osnovnih škola, tako i ostalih gradova koji žele da se priključe ovom projektu i budu deo republičkog takmičenja za narednu godinu.

Što se tiče pobednika takmičenja, ako je to uopšte bitno,  prvi su učenici OŠ „2. oktobar“ iz Zrenjanina. Naša škola OŠ „Stevan Sremac“ plasirala se na drugo mesto i veoma smo ponosni na naše male sugrađane!

Ako ćemo da gledamo rezultat sa druge tačke gledišta, pobeđuje planeta i svi mi na njoj.

Foto: Eko kviz beogradsko takmičenje, april 2017.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Na Zadušnice bez kola, ali uz pojačanu liniju 101

Maloletni Avganistanac pokušao da skoči sa Pančevca