Naš “Sremac” u VELIKOM FINALU “Eko-kviza”

u Dešavanja

Eko-kviz je projekat koji organizuje Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda, u kojem se beogradski osnovci takmiče u znanju o ekologiji, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada.

U ovogodišnjem ciklusu “Eko – kviza” u školskoj 2016/2017 kao što smo pisali učestvovale su čak 32 osnovne škole sa teritorije grada Beograda od kojih su svoje učešće zabeležile i 3 osnovne škole sa teritorije Leve obale Beograda: OŠ “Olga Petrov”, Padinska Skela, OŠ “Stevan Sremac” Borča, OŠ “Zaga Malivuk”, Krnjača.

Ispred svake škole nastupala je ekipa od po četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Takmičile su se po četiri škole od kojih su dve bolje prolazile u naredni krug takmičenja.

Zato smo posebno ponosni što je do samog finala stigla i jedna od naših škola sa leve obale – OŠ “Stevan Sremac” iz Borče.

Finalno takmičenje između četiri škole koje su pokazale najveće znanje u oblasti ekologije će se održati danas 21.4.2017.godine u Centru za kulturu Palilula “Vlada Divljan”.

Pobednike očekuju i lepe nagrade koje su pripremili Grad Beograd i JKP “Gradska čistoća”, tako da svim učesnicima želimo puno sreće a našim mladim sugrađanima i pobedu.

Verujemo da kroz ovaj projekat i brojne druge aktivnosti JKP “Gradska čistoća” radi na podizanju svesti celokupne zajednice o sve većoj potrebi zaštiti životne sredine.

Cilj projekta i takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji kojom bi se naše životno okruženje što duže sačuvalo kvalitetnim.

Sutra, 22. aprila 2017 je dan kada se u čitavom svetu obeležava Dan planete Zemlje. A ako niste do tada barem se toga dana osvrnite na svoje okruženje i pokušajte da barem jedan delić okruženja oko vas učinite lepšim i čistijim mestom za život i vas i vaših sugrađana.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Dešavanja

Idi na VRH