in

Naš „Sremac“ u VELIKOM FINALU „Eko-kviza“

Eko-kviz je projekat koji organizuje Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda, u kojem se beogradski osnovci takmiče u znanju o ekologiji, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada.

U ovogodišnjem ciklusu „Eko – kviza“ u školskoj 2016/2017 kao što smo pisali učestvovale su čak 32 osnovne škole sa teritorije grada Beograda od kojih su svoje učešće zabeležile i 3 osnovne škole sa teritorije Leve obale Beograda: OŠ „Olga Petrov“, Padinska Skela, OŠ „Stevan Sremac“ Borča, OŠ „Zaga Malivuk“, Krnjača.

Ispred svake škole nastupala je ekipa od po četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Takmičile su se po četiri škole od kojih su dve bolje prolazile u naredni krug takmičenja.

Zato smo posebno ponosni što je do samog finala stigla i jedna od naših škola sa leve obale – OŠ „Stevan Sremac“ iz Borče.

Finalno takmičenje između četiri škole koje su pokazale najveće znanje u oblasti ekologije će se održati danas 21.4.2017.godine u Centru za kulturu Palilula „Vlada Divljan“.

Pobednike očekuju i lepe nagrade koje su pripremili Grad Beograd i JKP „Gradska čistoća“, tako da svim učesnicima želimo puno sreće a našim mladim sugrađanima i pobedu.

Verujemo da kroz ovaj projekat i brojne druge aktivnosti JKP „Gradska čistoća“ radi na podizanju svesti celokupne zajednice o sve većoj potrebi zaštiti životne sredine.

Cilj projekta i takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji kojom bi se naše životno okruženje što duže sačuvalo kvalitetnim.

Sutra, 22. aprila 2017 je dan kada se u čitavom svetu obeležava Dan planete Zemlje. A ako niste do tada barem se toga dana osvrnite na svoje okruženje i pokušajte da barem jedan delić okruženja oko vas učinite lepšim i čistijim mestom za život i vas i vaših sugrađana.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Naučna fantastika: Svemirski brod u Krnjači

Nema ništa od novog doma zdravlja u Borči