Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Na Zadušnice bez kola, ali uz pojačanu liniju 101

u Vesti od

Javno komunalno preduzeće “Pogrebne usluge” apeluje na građane da odlazak na groblje za Zadušnice u subotu, 4. novembra, planiraju gradskim prevozom umesto privatnim vozilima.

Naime, toga dana na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi je potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice.

Narednog dana, u nedelju, 5. novembra, kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 7 do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane obezbeđena su tri minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti do parcela na grobljima Lešće, Orlovača i Novo bežanijsko groblje. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima od 7 do 17 časova. Osim minibus vozila, na usluzi će biti i službeni automobili preduzeća.

Iz ovog preduzeća apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Stručne ekipe su utvrdile da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može doći do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju od njih prilikom posete groblju.

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda najavio je pojačanje linija gradskog prevoza zbog Zadušnica sutra od 8 do 16 časova na linijama koje vode do beogradskih grobalja. Između ostalih, biće pojačana i linija 101 koja saobraća kraj groblja Zbeg.

 

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh