in

GSP je u „tihom“ štrajku pa je manje autobusa na ulicama danas

Deo vozača JKP Gradsko saobraćajno Beograd, najavio je da danas neće doći na posao, kako bi na taj način nadležnima skrenuli pažnju na loše uslove rada i male plate u tom preduzeću. Očekuje se da zbog toga na ulicama Beograda bude manje vozila.

Tihi štrajk su organizovali pojedini radnici, bez sindikata ili nekog drugog, i to zbog opšteg nezadovoljstva koje vlada među vozačima u GSP.

Kako smo saznali, na posao neće doći najviše 200 vozača, što znači da će u saobraćaju biti toliko vozila manje. Zbog najave štrajka, najmanje dva vozača su po hitnom postupku prebačena u druge pogone, jer nadležni sumnjaju da su oni organizatori.

U internom pozivu na štrajk saopšteno je da vozači ne treba da se plaše takvog poteza jer imaju pravo na jedan dan izostanka bez opravdanja, kao i da zbog toga ne mogu dobiti otkaz, već eventualno mogu biti kažnjeni smanjenjem plate od pet odsto.

Sinsikat se izjasnio da će zaštititi članove sindikata koji se odluče na štrajk. Verovatno će biti usvojen predlog da, ukoliko nekoga kazne, sindikat to nadoknadi svom članu – rečeno je u sindikatu.

Prema rečima naših sugrađana, čekanje na gradski prevoz je malo duže nego inače, ali se štrajk nije osetio onako drastično koliko su se sugrađani pribojavali.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Asfaltiranje završeno: Svaka čast na brzini! (FOTO)

    Klinički dežura ali su zabranjene posete pacjentima