in

Građani napunili gradsku kasu, nadležni smatraju da zasluga pripada kontrolorima

Građani napunili gradsku kasu, nadležni smatraju da zasluga pripada kontrolorima - 12.11.2013
Građani napunili gradsku kasu, nadležni smatraju da zasluga pripada kontrolorima - 12.11.2013

Beograđani su uspeli da napune gradsku kasu i povećaju prihod od naplate karata za gradski prevoz čak za 5.11 odsto više nego u septembru. Nadležni smatraju da zasluga pripada kontrolorima koji su vredno radili i sankcionisali vožnju bez očitane karte.

Od naplate javnog gradskog prevoza, napunila se gradska kasa za 5.11 odsto više nego u septembru. Nadležni smatraju da kontrolori su najzaslužniji za odličan rezultat jer su vredno radili i sankcionisali vožnju bez očitane karte.

Kako primer navodi se linija 95, koja saobraća od Novog Beograda do Borče, gde je očitavanje karata povećano za 200 posto, dok je prodaja karata kod vozača uvećana čak 20 puta.

Beogradom patrolira oko 900 kontrolora, čiji se broj sukcesivno povećao u poslednjih nekoliko meseci. Dve trećine su zaposleni preko GSP-a, a ostatak su radnici firme „Apeks“.

Bus-plusKontrolori su obučeni za dotičan posao i njihov cilj jeste sankcionisanje vožnje bez očitane karte. Ali ipak progledaju kroz prste i onima koji nemaju kartu jer su svesni činjenice da mnogi vlasnici firme kasne sa uplatom personalizovanih karata svijim radnicima. Obično zamole putnike sa neispravnom kartom da napuste vozilo mada smo bili svedoci i grubog i neprijatnog ponašanja kontrolora.

Među poslodavcima koji prolongiraju uplatu prevoza uglavnom su javna preduzeća, jer mnogi privatnici zaposlenima daju u gotovom novcu iznos za prevoz ili uopšte ne ispunjavaju ovu obavezu.

Elem, u Sekretarijatu za saobraćaj kažu da je izrada i usaglašavanje konačnog obračuna za oktobar u toku. Novembarsku dopunu za svoje zaposlene kupilo je 1.191 preduzeće, među kojima su i javna komunalna preduzeća što je odličan rezultat

Rashod za kontrolore će da iznosi 37,2 miliona dinara . U oktobru prihodovano 831.470.846,29 dinara od naplate prevoz”– procenjuju u sekretarijatu.

Ali svađe između kontrolora i građana ne jenjavaju. Svaki dan smo svedoci nekog novog obračuna i protesta ali lepim ponašanjem i vladanjem svaki sukob može da se reši mirnim putem. Nadamo se da će prihod biti iskorišćen na pravi način, naravno u korist građana.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pošte Srbije pozvale mališane: Deco, pišite Deda Mrazu!

    Pošte Srbije pozvale mališane: Deco, pišite Deda Mrazu!

    PKB na čelu sa novim direktorom približava setvu kraju