in

Pošte Srbije pozvale mališane: Deco, pišite Deda Mrazu!

Pošte Srbije pozvale mališane: Deco, pišite Deda Mrazu!
Pošte Srbije pozvale mališane: Deco, pišite Deda Mrazu!

Pošte Srbije pozvale su naše najmlađe sugrađane da učestvuju u akciji „Piši Deda Mrazu“ koja počinje 18. novembra sa ciljem podsticanja mališana na stvaralaštvo i maštovitost. Pravo učešća imaju deca do 10 godina a najbolji autori biće nagrađeni.

Pošte Srbije“ ove godine, 11. put po redu, organizuje akciju „Piši Deda Mrazu“ koja će trajati od 18. novembra do 9. decembra. Cilj akcije jeste podsticanje mališana na maštovitost, kreativnost i stvaralaštvo. Deda Mrazu mogu da pišu pojedinci, ali i čitava odeljenja ili vaspitne grupe, a Pošta će nagraditi autore najmaštovitijih pisama

Pošto je kreativnost najslobodnija forma izražavanja, ovo je odličan način za podsticanje iste. Ništa ih ne može ispuniti više od sposobnosti da slobodno izraze sebe. Potreba dece da budu kreativni, maštoviti je sloboda da se posvete pokušaju, da svaku aktivnost kojom se bave urade na svoj način.

Takođe, cilje akcije jeste i podsticanje pisane komunikacije, koja je u poslednje vreme, morate priznati zanemarena, zamenjena sms-om i e- mailom. Ovakva korespondencija ima više draži nego ona ostvarena uz pomoć tipskih slova na standardizovanoj tastaturi računara, jer preko ličnog rukopisa koji je jedinstven skoro kao otisak prsta, ostavlja utisak iskrenog poklona.

To je prilika da najmlađi, uz igru i zabavu, neguju pismo i pismenost, da obogate maternji jezik, kao i da neguju kulturu pisane komunikacije, budući da su pisma oduvek bila odraz znanja i dobrog vladanja”- kažu Pošte Srbije.

Iako su savremene tehnologije pobedile u svakodnevnoj komunikaciji, ipak pismo napisano na tradicionalan način – olovkom, zrači iskrenom emocijom, ima prizvuk zaveta a preko karakteristika rukopisa pošiljaoca otkriva njegove unutrašnje tajne. Pisma pisana rukom pričaju priču o onima koji su ih napisali, stoga mališani spakujte svoje želje, emocije, crteže u pismo Deda Mrazu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Žena sletela automobilom sa Pančevačkog mosta

    Građani napunili gradsku kasu, nadležni smatraju da zasluga pripada kontrolorima - 12.11.2013

    Građani napunili gradsku kasu, nadležni smatraju da zasluga pripada kontrolorima