in

Grad nije doneo odluku o poskupljenju gradskog prevoza!

Grad nije doneo odluku o poskupljenju prevoza!
Grad nije doneo odluku o poskupljenju prevoza!

Nakon brojnih pisanja i spekulacija, Grad Beograd izdao je sopštenje u kojem naglašavaju da Grad nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu.

Nakon pisanja brojnih medija da je gradska vlast najavila ograničenje broja vožnji za korisnike personalizovanih mesečnih markica za javni prevoz u Beogradu, oglasili su se i čelnici Gradske uprave.

Grad Beograd nije doneo nijednu odluku o povećanju cena ili umanjenju prava koje sada uživaju korisnici javnog prevoza u Beogradu, te su netačne informacije da su u nadležnim sekretarijatima i preduzeću grada Beograda za poslove javnog prevoza donete bilo kakve odluke o tome”, saopštila je Gradska uprava.

Tačno je jedino da je nova gradska vlast zatekla veoma tešku situaciju u javnom prevozu, kao i da se godinama smanjuju prihodi Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Radna grupa radi na analizi tarifnog sistema

U Gradskoj upravi formirana je radna grupa koja se bavi analizom tarifnog sistema u javnom gradskom saobraćaju.

„Ova grupa još nije završila posao i nikakve odluke nije donela. Svaki njen eventualni predlog biće pažljivo analiziran sa svih aspekata, od saobraćajnih preko ekonomskih do socijalnih, a biće poštovane i zakonske obaveze prema različitim kategorijama stanovništva, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, mediji su objavili da gradska vlast najavljuje ograničavanje broja vožnji za korisnike personalizovanih mesečnih markica za javni prevoz u Beogradu. Navode i da sledi nova kategorizacija po pooštrenim uslovima i „ograničena“ vožnja u novim tarifnim zonama.

Grad Beograd nije doneo nijednu odluku koja se odnosi na promene prava korisnika javnog prevoza. Svaka vest o tome predstavlja dezinformaciju, ističe se u saopštenju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Oprez – danas nas očekuju nepogode sa gradom!

PKB radi na povećanju stočne proizvodnje

PKB radi na povećanju stočne proizvodnje