in

Kup je naš – fudbalerke BSK Borče osvojile Kup Srbije

Ženska ekipa BSK Borče
Ženska ekipa BSK Borče

Ženska ekipa BSK Borče uspela je da odbrani pehar osvajača Kupa Srbije na području FS Beograda, pošto je u finalu, kao i pre godinu dana bila bolja od Kalemegdana – 4:1 (0:0).
Devojke BSK koje se od ove jeseni takmiče u Prvoj ligi Srbije, pošto su prethodno prvenstvo završile kao lider Druge lige „Sever“.

U tek završenoj jesenjoj sezoni elitnog ranga, debitantkinje, ženska ekipa BSK Borče je zauzela sjajno šesto mesto sa 16 osvojenih bodova.

Utakmica se igrala na novootvorenom terenu sa veštačkom podlogom, oko stotinak gledalaca moglo je da prati uzbudfljiv susret dve skoro ravnopravne ekipe, pogotovo u prvom delu utakmice. Ipak, igračice „BSK-a“ su imale više koncentracije u završnici i dovoljno kvaliteta da zabeleže trijumf i na taj način odbrane trofej pobednica Kupa FS Beograda koje su osvojile i prošle godine, takođe savladavši istog rivala u finalu. Golove u finalnoj utakmici za „plave amazonke“ postigle su kapiten Marija Zorić, dva puta je mrežu pogađala Katarina Petrović, dok je tačku na veliki uspeh stavila iskusna Sanja Ristić. Strelac za Kalemegdan bila je Aleksićeva.

Ženska ekipa BSK Borče Pobednički pehar kapitenu tima iz Borče uručio je dr Jovan Šurbatović, generalni sekretar FS Beograda. Tako će devojke iz Borče nastaviti takmičenje u Kupu FS Srbije kao predstavnici našeg saveza.

Poslednjim uspesima ženske ekipe BSK iz Borče doprinele su: Marina Petković, kapiten Marija Zorić, Dragana Damnjanović, Nevena Miladinović, Božica Rosić, Tamara Stanojev, Zlata Milanović, Stefana Bitević, Aleksandra Urošević, Katarina Petrović, Zorana Petrović, Sanja Marković, Sanja Ristić, Monika Bunjaku, Tea Prvulj, Daliborka Petrović, Jelena Milajtović, Dragana Pantović, Jasna Jeremić, Marija Zelenović, Djurdjina Djurdjev, trener dr Snezana Rajačić, sportski direktor ženskog tima Miloje Radičević.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Bežični Internet

    Bežični Internet i u Vašem domu

    Paliluski derbi između BSK Borče i OFK Beograda

    Kome će pripasti „palilulski derbi“ između BSK Borče i OFK Beograda