in

Đilas traži od policije da otkriju bar jednog napadača na kontrolore

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najoštrije je osudio sinoćnji napad na kontrolorku Bus plusa na liniji 95, koji se dogodio u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu.

On je pozvao policiju da što pre pronađe napadače i odlučno stane na put nasilju u javnom gradskom prevozu.

„Jučerašnji napad je deseti od početka godine na žene kontrolore, koje svoj posao rade pošteno i odgovorno, pri čemu policija nijednog počinioca nije pronašla. Tražim od direktora policije Milorada Veljovića da napokon otkriju bar jednog, jer je nedopustivo da država nema odgovor na nasilje. Sramota je da se te stvari ili prećutkuju ili da od njih okrećemo glavu. Podsećam da su se 13. i 14. februara u samom centru grada kod Studentskog kulturnog centra dogodila dva incidenta, da je u prvom putnik išamarao kontrolorku, a da je sutradan na istom mestu muškarac šutirao njenu koleginicu jer nije imao važeću kartu. Potom je razvalio vrata tramvaja, izvukao je napolje i nastavio da je bije. Pobegao je kroz park ali do danas ni on nije uhvaćen. Tome moramo da stanemo na put. Ne smemo da postanemo grad u kome nečije majke, sestre ili supruge, dobijaju batine od bahatih muškaraca, koji su zapravo najobičnije kukavice i ona margina ljudskog i čovečnog“, kaže se u izjavi gradonačelnika Dragana Đilasa.

U autobusu na liniji 95 u večernjim satima oko 19:10 sati, pretučena je kontrolorka Bus Plusa K.S. (32). Dvoje mladića koji su zatečeni u autobusu bez vozne isprave i nisu želeli da napuste autobus, naneli su kontrolorki ozbiljne povrede.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pretučena kontrolorka Bus plusa u autobusu na liniji 95 - 09.07.2013

    Pretučena kontrolorka Bus Plusa na liniji 95

    Požar na otvorenom prostoru u Centru 5 (Borča) – 10.07.2013

    Požar na otvorenom prostoru u Centru 5 (Borča)