in

Divlje plaže neobezbeđene a voda u Dunavu bakteriološki neispravna

Zabrana kupanja: Voda u Dunavu bakteriološki neispravna - 2014
Zabrana kupanja: Voda u Dunavu bakteriološki neispravna - 2014

Nadležni iz Gradskog zavoda za javno zdravlje upozorili su građane da je voda u Dunavu bakteriološki neispravna te da ako se kupaju, to rade na sopstvenu odgovornost.

Koliko građani Leve obale obožavaju kupanje u našem Dunavu, svedoče brojna neobezbeđena kupališta među kojima su najpopularnije divlje plaže u Crvenki, Kovilovu i kod Šljunkare, kao i plaža na rečnoj adi Bela stena.

Međutim, doktorka Ivana Ristanović-Ponjavić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje upozorila je da je voda u Dunavu bakteriološki neispravna.

„Sve do potpune stabilizacije vodostaja i uređenja plaže sa obezbeđenjem sanitarno-higijenskih uslova, kupanje u Dunavu se ne preporučuje.”

Nadležni kažu da ekipe „Beogradvode” svakodnevno čiste priobalje gde postoje bedemi jer su poplave nanele mnogo mulja, šuta i smeća, a rekama su plivala i čitava stabla.

Zabrana kupanja: Voda u Dunavu bakteriološki neispravna - 2014
Zabrana kupanja: Voda u Dunavu bakteriološki neispravna – 2014

Priobalje Dunava na levoj obali je poznato po nesređenosti tako da sumnjamo da su nadležni obišli i naše priobalje i otklonili otpad, šut i granje koji je doneo poplavni talas.

Sve plaže na levoj obali Dunava su divlje jer nemaju spasioce, obezbeđenje, uređene prilaze, službu hitne pomoći, dok je dno Dunava nepoznato. Ali većina sugrađana spas od vrućine upravo traži na tim plažama na kojima se pored kupanja mogu lepo zabaviti roštiljajući, dok oni drugi odlaze kako bi prošetali i okupali svoje kućne ljubimce.

Predlažemo da poslušate apel nadležnih službi i izbegavate kupanje u Dunavu jer ukoliko voda dospe u organizam, mogući su brojni problemi i komplikacije.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Došao na sred Pančevačkog mosta i našao se u čudu! - 2014

    Došao na sred Pančevačkog mosta i našao se u čudu!

    Đaci generacije dobili putovanje na Krf