in

Došao na sred Pančevačkog mosta i našao se u čudu!

Došao na sred Pančevačkog mosta i našao se u čudu! - 2014

Da li ste  možda nekad pomislili da naš stari i oronuli Pančevački most može delovati opuštajuće i smirujuće na čoveka. Verovali ili ne postoji kutak na starom Pančevcu, gde se prostire pogled na lepi plavi Dunav, koji deluje smirujuće.

Nikola Đokić Panćevac

 

Pančevački most, zarđao i star, često predstavlja pešačku rutu sugrađana Leve obale Dunava koji most prelaze često kada su velike gužve.

Nikola Đokić Panćevac

 

Međutim, kada ugledate nekog da stoji na Pančevačkom mostu sa pogledom na Dunav, sigurno posmislite na potencijalnog „samoubicu“ koji je rešio da okonča život i skoči u hladni Dunav.

Ne pomislite samo Vi, već i čuveni Renato, supermen sa Dunava, kojem je pogled uvek uperen preko mosta. Gleda da li neko pešači preko mosta, da li zastajkuje…

Renato Grbić - Supermen sa Dunava - Pančevački most

 

Da stajanje na sred mosta ne služi samo za samoubilački čin, potvrdio je i naš sugrađanin koji je otkrio smirujuće strane starog Pančevca koji vam pomaže da zaboravite životne brige.

„Živim blizu Pančevačkom mosta. Kada sam pod pritiskom ili nervozan, sednem na bajs i odvezem se do sredine mosta. Pripalim cigaretu i gledam u Dunav…

Pančevački most - Pogled - 2014

 

Danas mi je prišao čovek i počeo da me ispituje da li sam OK, da li je sve u redu. Pogledam ga začuđeno i nasmejem se. Pritom mu odgovorim da sam malo nervozan i da sam došao da se opustim.

Pančevački most - Pogled - 2014

 

On me pogleda i reče ‘Sine pa što na most? Vidiš da smo se spremili da te vadimo iz vode?’ Ja u čudu pogledam direktno ispod mosta kad čamac stoji i čeka da li ću skočiti ili ne…

Pančevački most Dunav

 

Tu smo se ismejali. Na kraju sam otišao kući stvarno oraspoložen, ispovest sugrađanina sa Leve obale Dunava.

Ko bi rekao da naš stari, oronuli Pančevač može predstavljati kutak opuštanja, smirivanja i sređivanja životnih briga. Bilo kako bilo pogled na lepi plavi Dunav ima svoje čari, ali pre nego što stanete na Pančevački most, imajte u vidu da vas neko „čudno“  posmatra.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Čistoća ovog vikend odnosi kabasto smeće - 2014

    „Čistoća“ ovog vikenda odnosi kabasto smeće

    Zabrana kupanja: Voda u Dunavu bakteriološki neispravna - 2014

    Divlje plaže neobezbeđene a voda u Dunavu bakteriološki neispravna