Dečija igrališta u Borči i Kotežu i dalje se uništavaju - www.lobi-info.rs

Dečija igrališta u Borči i Kotežu i dalje se uništavaju

2 minuta za čitanje
5

U toku ove godine na Paliluli je otvoreno 6 novih dečijih igrališta, a opština je najavila da će nastaviti da uređuje igrališta i u budućnosti. Ipak, igrališta u Borči, ali i drugim naseljima, brzo gube na svom sjaju.

Dečije igralište u Centru 5 u Borči, polako nestaje, deo po deo. Zatrpano opušcima i kutijama od cigareta, papirićima, kesama, flašama, izlomljenog mobilijara, uskoro će postati neupotrebljivo za one kojima je namenjeno – za decu.

Ni ostali parkovi nisu u boljem stanju, kako u Borči, tako i u drugim naseljima. U Kotežu, još tužnija slika, još više smeća, opušaka, papira, flaša. A kante postoje, samo ih slabo ko koristi.

Igralište u Kotežu

I postavlja se pitanje, da li je roditeljima zaista toliko teško da povedu računa o prostoru koji je namenjen baš njihovoj deci. Da li je moguće, da su nam ona malo starija deca, toliko loše vaspitana? I koliko o svima nama govori ovakva slika?

Polomljene sprave za igranje

Apelujemo još jednom: Molimo povedite računa o tome kako se vi kao roditelji, ali i vaša deca, ophodite prema prostoru koji je namenjen za najlepše uživanje sa mališanima. Za ovakvo stanje nije kriv niko drugi, nego mi sami!

5 Comments

 1. Čak i na slikama je vidljivo da nisu roditelji ti koji prave đubre, parkovu su prepuni nalepnica navijača Partizana (nisu oni jedini krivci) koji uveče sede u tim parkićima, uništavaju parkove, bacaju opuške svuda, prazne flaše. Ne skrećite pogled od krivaca, oni jasno obeležavaju teritoriju, samo im niko ne sme ništa, o policji da ne pričamo, njih i ne interesuje.

 2. Bio sam svedok da osnovac pokusava flasu da razbije na ovom decijem igralistu. Posto nije uspeo zbog mekane podloge, bacio je flasu na betonsku stazu i uspeo da polomi flasu. Sutradan na tom istom igralistu, video sam bebu koja puzi po mekanoj podlozi, srce mi se sledilo.

  Epilog ove price: osnovca sam naterao da pocisti svaki komadic stakla.

  Zakljucak: organi reda i mira prave veliku gresku sto ne patroliraju svako vece i ne opominju grupe koje se skupljaju na ovoj maloj oazi mira sa najmladje sugradjane. Ponekad se pitam zasto placamo porez za policiju dok se elementarne stvari ne obavljaju kako treba. Jedan veliki minus za ocuvanje reda i mira u Borci od strane organa reda i mira.

 3. Stavili ste pogrešnu sliku za parkić u Kotežu, odnosno to je slika malog terena sa spravama za rekreaciju preko puta ulice. I da, kanta tamo postoji ali se ne čisti. Kanta za đubre kod parkića za decu ne postoji. Da postoji ljudi bi je i koristili.
  Ovako je stanje svakim danom sve lošije – ograda se klati, sprave su ižvrljane a najgore od svega je da se velika penjalica toliko klati da me je prosto strah kada se deca penju na nju…Poslaću pitanje Opštini Palilula ko je nadležan za održavanje sprava ali sumnjam da ću dobiti odgovor…

  To što velika deca sede noću u parkićima i piju je tema za neku drugu priču….

Leave a Reply

Prethodna priča

Saobraćajni udes u Bratstva i jedinstva, moguće su gužve

Sledaća priča

Prestigli Kaluđericu! Nelegalna gradnja u Borči na svakom ćošku

Poslednje od Vesti