Danas počela isplata jednokratne pomoći penzionerima

u Vesti

Jednokratna pomoć penzionerima koji penzije primaju preko tekućeg računa, biće isplaćena danas, dok će onima koji primaju na kućnu adresu biti isplaćena u naredna dva, tri dana, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je dodao da najavljeni štrajk u pojedinim poštama neće usporiti isplate jednokratnih pomoći penzionerima od 5.000 dinara jer su, kako kaže, penzioneri prioritet.

Pomoć će primiti svi penzioneri koji su 27. oktobra ove godine bili u “isplatnoj bazi” Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, bilo da im je prebivalište u Srbiji ili inostranstvu.

Ministar takođe govori i o povećanju penzija koje čeka penzionere. Povećanje će se realizovati od 1. januara i to povećanje iznosiće 5%. Takođe, istakao je i to da je projekat Senior kartica izazvao veliko interesovanje kod Beograđana.

Prosečna penzija za oko milion penzionera u avgustu ove godine iznosila je 23.815 dinara, dok penziju manju od 10.000 dinara ima 131.193 penzionera (prosečna penzija za avgust: zaposleni 25.521 dinara ; samostalne delatnosti 23.916 dinara i poljoprivrednici 10.661 dinara).

1 Comment

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Vesti

Idi na VRH