Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama - www.lobi-info.rs

Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

2 minuta za čitanje

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, gradonačelnik Beograda je poručio da na ovaj problem mora da se ukazuje stalno, kao i da prema nasilju naše društvo mora da pokaže nultu toleranciju.

Prema nasilju nad ženama ne sme biti tolerancije. Danas sam imao priliku da čujem strašne sudbine, a kao dečji hirurg i da vidim užasno nasilje nad decom. Protiv toga se svi zajedno moramo boriti – ukazao je prof. dr Zoran Radojičić, prvi čovek prestonice.

On je podsetio da Grad Beograd opredeljuje znatna sredstva za Sigurnu kuću i dodao da je danas bilo reči o daljem unapređenju saradnje u cilju još boljeg i efikasnijeg rada Sigurne kuće.

Gradonačelnik je zahvalio svim ženama koje rade u okviru Sigurne kuće, posebno Vesni Stanojević koja godinama vodi čitavu organizaciju. On je istakao da su Savetovalište i Sigurna kuća dali značajan doprinos u reševanju ovog problema.

Radojičić je rekao da je važno da se žene koje trpe nasilje osnaže ekonomski, da dobiju posao i tako omoguće normalan život sebi i svojoj deci. Takođe je bitna i psihološka podrška koju dobijaju u Sigurnoj kući, dodao je gradonačelnik.

Radićemo na tome da proširimo kapacitete Sigurne kuće i da se primi više žena i dece koji su žrtve porodičnog nasilja. Ssada su kapaciteti za 30 korisnika, a potrebe za prijemom prevazilaze ovaj broj – rekao je Radojičić.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević navela je da davanjem značaja ovom datumu, pomažemo ženama, žrtvama nasilja, direktno i indirektno.

Na ovaj način, one vide da smo svi mi uz njih i da bilo šta da se desi, pomoći ćemo im onako kako one to očekuju. Tu smo da ih podržimo – zaključila je Stanojevićeva.

Leave a Reply

Prethodna priča

Veliki broj ulica u naselju Borča danas bez struje zbog radova

Sledaća priča

U porastu broj obolelih od varičela poznatijih kao ovčije boginje

Poslednje od Društvo