Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Dan državnosti: Subota, nedelja i ponedeljak neradni

Dan državnosti: subota, nedelja i ponedeljak neradni

u Vesti od
Tara – T2

Ministarstvo rada Srbije saopštilo je da neradni dani povodom Dana državnosti 15. februara budu subota, nedelja i ponedeljak.

Dan državnosti, Sretenje, državni je praznik koji se u Srbiji praznuje od 2001. godine a Zakon o državnim i drugim praznicima nalaže da 15. i 16. februar budu slobodni neradni dani. Međutim, 15. i 16. februar ove godine padaju u subotu i nedelju ali prema zakonu neradan je i prvi sledeći radni dan – ponedeljak 17. februar.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, uoči Sretenja u petak 14. februara dežurni prodajni objekti pretežno prehrambenog asortimana, hipermarketi, supermarketi i mini marketi, moraju da rade najmanje 9-18 h a 15. februara mogu biti zatvoreni, dok 16. februara mogu raditi 8-12 h a 17. februara 9-12 h.

Zanimljivo:  Gde možete ostvariti popuste sa Palilulskom karticom

Benzinske stanice na izlazima iz grada rade 00-24 a one u gradu najmanje 6-20 h.

Zaposlenima kojima su po rasporedu rada 15, 16. i 17. februar radni dani:
• ako ne rade, pripada naknada zarade a
• ako rade, pripada zarada i uvećanje zarade za rad na državni praznik.

Na dan državnog praznika 15, 16. i 17. februara trgovinski objekti u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni ali i ne moraju. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.

Za vreme praznika šoping centri biće otvoreni, kao i gradske pijace i bioskopi a gradske opštine i službe biće zatvorene, kao i pošte, banke i apoteke. Dežuraće ih samo nekoliko i to u centru grada.

Zanimljivo:  Planirana isključenja struje u sledećih par dana na levoj obali

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh