in

Đaci OŠ „Jovan Ristić“ se vraćaju sa Rudnika a putevi blokirani!

Djaci OŠ Jovan Ristic se vracaju sa Rudnika a putnavci blokrani zbog poplave

Đaci OŠ „Jovan Ristić” iz Borče danas bi trebalo da se vrate sa rekreativne nastave održane na planini Rudnik. Iako nadležni apeluju da su putevi poplavljeni i zatvoreni, mališani su danas u 13 h krenuli za Beograd.

Đaci trećeg razreda OŠ „Jovan Ristić” iz Borče danas su sa Rudnika krenuli za Beograd uprkos apelima vanrednih službi da je situacija na putevima katastrofalna.

„Pored svih apela da niko nigde ne kreće, oni vraćaju decu. Deca su u najgorem delu zemlje – na Rudniku. Živa nisam jer je obustavljen saobraćaj na pojedinim putnim pravcima. Oni jedino ako decu ne dovezu helikopterima”, kaže zabrinuta majka, naša čitateljka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put jer su putevi zatvoreni ili neprohodni.

Putevi Srbije su takođe apelovali da se na put ne kreće bez preke potrebe, a na sve učesnike u saobraćaju da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Saobraćaj je obustavljen na državnom putu I B reda broj 22, na Ibarskoj magistrali, deonici Ljig – Rudnik, kod mesta Zagrađe zbog odrona na putu. Došlo je do obustave saobraćaja na Ibarskoj magistrali iz pravca Ljiga, na usponu uz Rudnik, pa nije moguća prohodnost ka Čačku.

  • Obustava saobraćaja na putu I B reda broj 22, Ibarska magistrala, deonica Ćelije-Ljig, u mestu Županjac,
  • Obustava saobraćaja na državnom putu I B reda broj 27, deonica Lazarevac-Aranđelovac,
  • Obustava saobraćaja na državnom putu I B reda broj 27, Slovac-Lajkovac-Ćelije, izlila se reka Kolubara i
  • Obustava saobraćaja na državnom putu I B reda broj 21, deonica Valjevo-Kosjerić, odron u mestu Podbukovi.

Došlo je do obustave saobraćaja na Ibarskoj magistrali iz pravca Ljiga, na usponu uz Rudnik, pa nije moguća prohodnost ka Čačku. Alternativni put iz Čačka ka Beogradu je Rudnik-Šatornja-Topola.

Ovo su samo neke obustave saobraćaja koje se menjaju iz sata u sat zbog kritične vanredne situacije. Roditlji su zabrinuti, putevi zatvoreni a đaci na putu za Beograd po ovakvom nevremenu i uprkos upozorenju nadležnih institucija.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Molim Vas, prvo proverite sve informacije pre nego sto komentarisete i objavite. Danas je na stranici Lobi-ja objavljena gomila lazi i gluposti u vezi sa decom iz OS Jovan Ristic koja su na Rudniku. Deca su dobro, ucitelji i direktor odlicno reaguju i saradjuju u skladu sa situacijom. Roditelji prave problem!!!!!!!!

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Stigli Rusi. Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javalja a direktor nema tačne informacije!

Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javlja a direktor nema tačne informacije!