Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Stigli Rusi. Slovenija i Crna Gora šalju pomoć! - www.lobi-info.rs

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Stigli Rusi. Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

2 minuta za čitanje
Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!
Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Meteorolozi su najkišovitiji ciklon od kada se vrše meteorološka merenja u Srbiji nazvali „Tamara” i upozoravaju da će on doneti još padavina – od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a na zapadu i jugozapadu zemlje i do 60 litara.

Hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je danas da se na području Srbije u naredna 24 sata očekuju obilne padavine.

U Srbiji će danas biti oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima uz slabljenje intenziteta padavina. U Beogradu će biti oblačno, povremeno s kišom uz slabljenje intenziteta padavina. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 8, a najviša oko 12 stepeni Celzijusovih.

U subotu na teritoriji naše zemlje očekuje se oblačno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok se od nedelje očekuje sunčano vreme sa povremenim oblacima a ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Slovenija i Crna Gora šalju pomoć

Slovenija će danas poslati u Srbiju specijalnu jedinicu civilne zaštite, zajedno sa četiri vozila, 19 ljudi i dve specijalne pumpe za ispumpavanje vode i mulja.

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Iz vlade u Podgorici saopšteno je da će Crna Gora poslati hitnu pomoć Srbiji za sanaciju posledica katastrofalnih poplava. U saopštenju iz vlade nije konkretizovano na koji način će Crna Gora pomoći Srbiji.

Ruski avion sleteo u Srbiju

Avion Iljušin Il-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije sleteo je danas oko 8.30 na aerodrom u Nišu sa 76 ruskih spasilaca. Ruski spasioci će odmah biti upućeni na područje Obrenovca gde je najkritičnija situacija.

10384610_654895051270322_2469465582117878831_n

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čižikov rekao je da se među ruskim spasiocima nalazi i 20 ronilaca, da su oni opremljeni najsavremenijom opremom i da su u sličnim akcijama učestvovali na dalekom istoku.

U Beogradu je juče zabeležen apsolutni maksimum dnevne količine padavina u istoriji merenja. Palo je 107,9 litara vode po metru kvadratnom, dok količina padavina od 1. do 15. maja u Beogradu iznosi 214 litara po kvadratu, što je tri puta veće od proseka za maj.

Ostavite odgovor

HITNA EVAKUACIJA OBRENOVAC
Prethodna priča

Pomozite ugroženima. Beograd otvorio račun za pomoć

Sledaća priča

Đaci OŠ „Jovan Ristić" se vraćaju sa Rudnika a putevi blokirani!

Poslednje od Vesti