in

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Stigli Rusi. Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!
Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Meteorolozi su najkišovitiji ciklon od kada se vrše meteorološka merenja u Srbiji nazvali „Tamara” i upozoravaju da će on doneti još padavina – od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a na zapadu i jugozapadu zemlje i do 60 litara.

Hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je danas da se na području Srbije u naredna 24 sata očekuju obilne padavine.

U Srbiji će danas biti oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima uz slabljenje intenziteta padavina. U Beogradu će biti oblačno, povremeno s kišom uz slabljenje intenziteta padavina. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko 8, a najviša oko 12 stepeni Celzijusovih.

U subotu na teritoriji naše zemlje očekuje se oblačno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok se od nedelje očekuje sunčano vreme sa povremenim oblacima a ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Slovenija i Crna Gora šalju pomoć

Slovenija će danas poslati u Srbiju specijalnu jedinicu civilne zaštite, zajedno sa četiri vozila, 19 ljudi i dve specijalne pumpe za ispumpavanje vode i mulja.

Ciklon „Tamara“ se ne zaustavlja! Slovenija i Crna Gora šalju pomoć!

Iz vlade u Podgorici saopšteno je da će Crna Gora poslati hitnu pomoć Srbiji za sanaciju posledica katastrofalnih poplava. U saopštenju iz vlade nije konkretizovano na koji način će Crna Gora pomoći Srbiji.

Ruski avion sleteo u Srbiju

Avion Iljušin Il-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije sleteo je danas oko 8.30 na aerodrom u Nišu sa 76 ruskih spasilaca. Ruski spasioci će odmah biti upućeni na područje Obrenovca gde je najkritičnija situacija.

10384610_654895051270322_2469465582117878831_n

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čižikov rekao je da se među ruskim spasiocima nalazi i 20 ronilaca, da su oni opremljeni najsavremenijom opremom i da su u sličnim akcijama učestvovali na dalekom istoku.

U Beogradu je juče zabeležen apsolutni maksimum dnevne količine padavina u istoriji merenja. Palo je 107,9 litara vode po metru kvadratnom, dok količina padavina od 1. do 15. maja u Beogradu iznosi 214 litara po kvadratu, što je tri puta veće od proseka za maj.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    HITNA EVAKUACIJA OBRENOVAC

    Pomozite ugroženima. Beograd otvorio račun za pomoć

    Đaci OŠ „Jovan Ristić“ se vraćaju sa Rudnika a putevi blokirani!