in

Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javlja a direktor nema tačne informacije!

Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javalja a direktor nema tačne informacije!
Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni jer se učitelj ne javalja a direktor nema tačne informacije!

Roditelji đaka OŠ „Jovan Ristić“ ogorčeni su na celu organizaciju rekreativne nastave. Deca su otišla na put  autobusom koji služi za međugradski prevoz, hotel nije imao struje i prokišnjavao je, a nadležni bez kontakta s roditeljima. Nakon što je direktor škole saopštio roditeljima da su deca krenula sa Rudnika, u hotelu saznajemo da su deca dobro i da kreću tek sutra za Beograd.

Đaci trećeg razreda OŠ „Jovan Ristić“ od petka su na rekreativnoj nastavi na planini Rudnik. Iako je direktor rekao roditeljima da su krenuli u 13 h kući i da se njihov dolazak očekuje danas 16-17 h, deca su još u hotelu na bezbednom.

Đaci danas jesu krenuli za Beograd u 13 h, ali zbog neprohodnih puteva i nebezbedne situacije, vratili su se u hotel gde čekaju dozvolu kriznog štaba da krenu za Beograd. Problem i ne bi bio toliko veliki da nadležni – direktor i učitelji, komuniciraju sa roditeljima.

Jovan Ristic

Već dva dana zovem učitelja na telefon a on se ne javlja. Nemam nikakvu informaciju da li je moje dete dobro. Bila sam primorana i da zovem direktora škole ali on nema tačnu informaciju kojim putem  se vraćaju deca ali je potvrdio da su krenula danas u 13 h“, kaže naša čitateljka.

Đaci na Rudniku. Najverovatnije kreću sutra

Roditelji su više puta posle nejavljanja učitelja kontaktirali hotel na Rudniku kako bi saznali više informacija o polasku za Beograd.

Zvali smo i hotel i rekli su da čekaju odobrenje kriznog štaba za polazak. Kasnije smo opet pozvali ali se niko ne javlja. Posle saznajemo od direktora da su deca već krenula u 13 h za Beograd.“ 

Direktor škole „Jovan Ristić“ jeste rekao našim čitateljkama-roditeljima da je autobus krenuo ali je zaboravio da kaže da se i vratio zbog vremenskih nepogoda i neprohodnosti puta. Važno je da su deca na sigurnom i da su dobro, i da najverovatnije sutra kreću za Beograd, što zavisi od vremenskih prilika.

Otišli na put neadekvatnim autobusom

Đaci su otputovali na Rudnik autobusom koji nije adakvatan za tu relaciju vožnje i za mališane.

Deca su odvedena na put autobusom koji služi za međugradski prevoz ‘Bečej prevoz’. Užas i strahota! Jedva smo im torbe spakovali!“, kaže majka-čitateljka.

Autobus je užasno izgledao i čak na prvi pogled nebezbedan za putovanje mališana, i sada po ovakvom vremenu bi trebalo da vrati decu za Beograd.

Učitelj trećeg razreda OŠ „Jovan Ristić“ i dalje se ne javlja na telefon zabrinutim roditeljima, ali radnici na recepciji su potvrdili da su deca još u hotelu, a da li kreću sutra, zavisi od vremenskih prilika i odobrenja kriznog štaba.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

 1. Molim Vas, bar u ovakvim situacijama PREKINITE SA NE ISTINAMA I NE PROVERENIM INFORMACIJAMA. Molim Vas, ponasajmo se u skladu sa situacijom. Deca panice i placu kada cuju uspanicene roditelje. Deca na Rudniku su skroz OK! Prekinite da krivite i osudjujete ucitelje i direktora bez osnova!!!!

 2. Poštovani,

  Moje dete je takođe na rekreativnoj od petka. Redovno se čujem sa učiteljicom i nisam dobila informacije koje sam pročitala u ovom članku.
  Od učiteljice sam dobila informaciju da je poslat autobus po decu ali da je ostao u Topoli i da neće krenuti danas , da će sutra krenuti samo ukoliko se odobri sigurno kretanje zbog situacije u zemlji.
  Svakako mi je objasnila da su deca dobro, da nemaju utisak šta se sve dešava nedaleko od njih, da se igraju i da im je svakako sigurnije i bezbednije u hotelu.
  Žao mi je što se u ovakvim trenutcima šire dezinformacije. Mogu odgovorno da tvrdim da je učiteljica mog deteta odgovorno prenela informaciju o situaciji u hotelu i našoj deci. Drago mi je što je moje dete u tom odeljenju,smem da navedem i ime i prezime i deteta i učiteljice i odeljenja u kom mi se dete nalazi. Pitam se dali će i ,,majka“ koja je navela da se učitelj nejavlja moći da navede tačne podatke.
  Nadam se da će naša deca doći kućama živa i zdrava i da ,, odgovorni “ neće dozvoliti da naša deca krenu dok situacija nebude bezbedna .
  Hvala!

 3. PRVO I OSNOVNO: Ni jedan roditelj zdravog razuma ne bi dozvolio da mu se dete vozi nebezbenim autobusom. Ukoliko se primeti da autobus nije obezbedjen u skladu sa propisima- zasto je uopste gospodja iz clanka poslala svoje dete na rekreativnu?
  Ocigledno se radi o uspanicenoj majci, koja ne shvata da je deci verovatno bezbednije i suvlje na planini Rudnik, nego u poplavljenoj i plivajucoj Borci.

  Naravno takvih uvek ima… Ali mislim da je ovo sirenje panike i dezinformacija preslo cak i nivo vode u Obrenovcu!
  Gospodja je odmah demantovana u komentarima, vest pre toga nije proverena, koliko vidim direktora skole niko nije kontaktirao- izvor vesti je „majka citateljka“.
  Ja sam mislila da je ovo sajt TACNIH informacija o levoj obali- a ono ispade sajt koji prepricava neosnovane histericne izjave majke citateljke..

  SRAMOTA!

 4. Drago mi je da među vama ima takvih.Ali tvrdim da dva dana nisam dobila nikakvu informaciju od učitelja.Poslala sam mu poruke, zvala ali nije bilo odgovora.Direktor je u 12h dao informaciju da ce deca krenuti i da ne paničimo.Smatram da nije podizanje panike ako vam je neophodna bilo kakva informacija, a nemate mogućnost niti da razgovarate sa detetom nisi sa učiteljem.Tačnije pročitala sam komentare na ovom sajtu pa sam shvatila da su deca i dalje u hotelu i nazvala recepciju.Uveče me je kontaktirala jedna mama i podelila štaje žena znala.Očigledno da su nasumično roditelji informisani a da smo mi pojedini mogli samo da nagađamo.

Đaci OŠ „Jovan Ristić“ se vraćaju sa Rudnika a putevi blokirani!

Krnjača pod vodom: Dom zdravlja i OŠ „Zaga Malivuk“ potopljeni!

Krnjača pod vodom! Dom zdravlja i OŠ „Zaga Malivuk“ potopljeni!