Čisti se leva obala, na terenu i popisne komisije - www.lobi-info.rs

Čisti se leva obala, na terenu i popisne komisije

2 minuta za čitanje

Sve gradske komunalne službe i preduzeća nastavile su sa otklanjanjem posledica od poplava na levoj obali Dunava, nakon nevremena koje je najviše pogodilo baš naš deo grada.

Na terenu je 325 ljudi iz gradskih službi, odnosno “Gradske čistoće”, “Gradskog zelenila”, “Vodovoda i kanalizacije”, “Beograd puta”, “Veterine”, “Beograd voda”, MUP-a Srbije, “Srbijavoda” i vodoprivrednih preduzeća Galavica i Sibnica sa 156 mašina – raportira zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako kaže zamenik gradonačelnika, voda se izbacuje sa 75 pumpi, a obezbeđeno je i dodatnih 65. Prepumpavanje vrše i tri velike pumpe.

Gde god je prepumpavanje vode završeno dolaze cisterne “Gradske čistoće” i peru ulice i dvorišta da bi posle njih Zavod za biocide hemijski tretirao zemlju, kako bi bila očišćena od fekalija.

Pet popisnih komisija Gradske opštine Palilula su na terenu i popisuju štetu, a to isto rade ekipe Centra za socijalni rad Palilula, kada su u pitanju socijalno ugrožene porodice.

Stanovnici leve obale Dunava, njih više od 150.000, nisu sami. Ceo Beograd je sa njima i svi im pomažu – zaključuje Vesić.

Pošto je poplavljenih kuća mnogo, a nadležni ne uspevaju da stignu na sve adrese, sugrađani su se sami dali u akciju spasavanja onoga što se spasiti može i ispumpavanja vode iz dvorišta i kuća.

Svi oni koji do sada nisu imali svoje pumpe, dali su se u potragu, pa je kako nezvaničnio saznajemo, na levoj obali došlo i do njihove nestašice.

Leave a Reply

Prethodna priča

Vrtić "Lastavica" bez dece dok se ne sredi dvorište

Sledaća priča

Koliko je nelegalna gradnja kriva za poplave na levoj obali

Poslednje od Vesti