in

„Bus plus“ kontrolori postaju komunalni policajci!

BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!
BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!

Od 1. septembra, gradski čelnici planirju da pooštre kontrolu u javnom gradskom prevozu tako što će povećati broj kontrolora i dati im ovlašćenje komunalnih policajaca kako bi mogli da legitimištu putnike bez karte.

Grad Beograd planira pooštravanje kontrole u javnom gradskom prevozu kako bi se smanjio broj švercera za pet do deset odsto.

Procena je da se sada čak 65 odsto putnika u gradskom prevozu švercuje. U gradu očekuju da će im pooštrena kontrola smanjiti broj švercera za pet do deset odsto, a da će vremenom, kada se putnici naviknu na strogu kontrolu, taj broj kontrolora moći da bude i manji.

BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!

Gradski čelnici će najverovatnije od 2015. godine ukinuti povlašćeni status studentima i penzionerima kako bi došli do većih prihoda od prodaje karata u gradu.

Naime, studenti bi trebalo da plaćaju mesečnu kartu po većoj ceni dok penzioneri neće više imati godišnju kartu već će i oni kupovati mesečnu povlasticu.

Trenutno u gradskom prevozu radi 300 kontrolora, a plan je da ih od 1. septembra bude između 450 i 600. Očekuje se i ozvaničenje sporazuma prema kojem će grad u potpunosti preuzeti kontrolu nad naplatom i kontrolom karata.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Počinje tradicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu

    Pogledajte zbog kojih Fejsbuk statusa su završili iza rešetaka

    Pogledajte zbog kojih Fejsbuk statusa su korisnici završili iza rešetaka