BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!

„Bus plus” kontrolori postaju komunalni policajci!

u Vesti od

Od 1. septembra, gradski čelnici planirju da pooštre kontrolu u javnom gradskom prevozu tako što će povećati broj kontrolora i dati im ovlašćenje komunalnih policajaca kako bi mogli da legitimištu putnike bez karte.

Grad Beograd planira pooštravanje kontrole u javnom gradskom prevozu kako bi se smanjio broj švercera za pet do deset odsto.

Procena je da se sada čak 65 odsto putnika u gradskom prevozu švercuje. U gradu očekuju da će im pooštrena kontrola smanjiti broj švercera za pet do deset odsto, a da će vremenom, kada se putnici naviknu na strogu kontrolu, taj broj kontrolora moći da bude i manji.

BusPlus kontrolori postaju komunalni policajci!

Gradski čelnici će najverovatnije od 2015. godine ukinuti povlašćeni status studentima i penzionerima kako bi došli do većih prihoda od prodaje karata u gradu.

Zanimljivo:  Istraživali smo čime se bavi Al Dahra koja je kupila PKB

Naime, studenti bi trebalo da plaćaju mesečnu kartu po većoj ceni dok penzioneri neće više imati godišnju kartu već će i oni kupovati mesečnu povlasticu.

Trenutno u gradskom prevozu radi 300 kontrolora, a plan je da ih od 1. septembra bude između 450 i 600. Očekuje se i ozvaničenje sporazuma prema kojem će grad u potpunosti preuzeti kontrolu nad naplatom i kontrolom karata.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.