in

BSK poručio: Pogledajte svoje dvorište. Naše je čisto!

BSK Borča

Posle optužbi da je BSK „nameštao“ utakmice oglasilo se rukovodstvo prvoligaša iz Borče sledećim saopštenjem:

„Povodom odapetih otrovnih strelica na naš klub i posle još jednog pokušaja da se minimizira sve što smo postigli za gotovo 80 godina postojanja, smatramo za potrebu da se obratimo javnosti.

Odmah moramo da postavimo pitanje: kome i zašto smeta BSK? Zašto se ime naše kluba uvlači u priče koje sa nama nemaju nikakve veze? Zar neko ponovo ima nameru da nas „u interesu srpskog fudbala“ preseli u niži rang?! Tako nešto se već desilo pre nekoliko sezona, kada smo zbog „fudbalskih centara“ bukvalno isterani iz Super lige!

U prošlosti, ali i u toku tek završene sezone, uvek smo skretali pažnju na stvari koje su nam smetale. Tražili smo zaštitu regularnosti, ukazivali na sudijske greške, ali svi ti zahtevi završavali su u nečijoj korpi za otpad. I ove jeseni mnogi su požurili da nam serviraju priču, kako su se navodno, „seljaci zaleteli“ kada smo u prvih pet kola ostvarili četiri pobede. Kada su nam mnogi čestitali na partiji protiv Mačve iz Šapca… Ali, zato kada BSK uđe u krizu igre i rezultata, pa u osam mečeva osvoji samo dva boda, onda je sve u redu.

Nećemo i ne želimo da se bavimo drugima, gledamo samo svoje dvorište. Ono je čisto. Domaćinsko.

Kao takvi, želimo da klub uzdižemo na svim nivoima. Da unapredimo infrastrukturu, postavimo teren sa veštačkom podlogom, izradimo reflektore… Za razliku od drugih, nikada nismo dobili ničiju pomoć ili bar podršku. Godinama, decenijama se finansiramo iz džepova jednog čoveka, predsednika Dragomira Vasića Baje. Baš iz tog razloga, pogodile su nas konstatacije: „fudbalska mafija“, „mešetari“, „nameštanje utakmica“, „osumnjičeni za lažiranje“ i slično.

I još nešto: BSK nikome ne duguje ni dinar, ali imamo dosta nenaplaćenih sredstava koja nisu zanemarljiva, a odnose se na realizovane transfere od prodaje igrača i trening kompenzacije. Imamo i više nerešenih slučajeva pred organima FS Srbije, a nisu rešeni iz nama nepoznatih razloga.

Zato, fudbalska gospodo, zaobiđite BSK iz Borče, kada vam na um padnu mutne radnje. Ovde ih nema. Pogledajte svoje dvorište. Naše je, ponavljamo – čisto!

Izvor: Žurnal

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Dovoljno je sto sam procitao ko je predsednik i finansijer i sve je jasno kao dan. Bami propao,sin duzan gomilu novca za kockanje i onda hajde da se bavimo mutnim radnjama jer nam se moze zato sto mu je Ivica Dacic dobar prijatelj…pustite me Baje Vasica i njegovog postenja

U Krnjači Avganistanac silovao 16-godišnjeg Iranca

Razbojnici haraju Borčom, a policije nigde nema!