in

Borčanski gejzir

Pucanje cevi na novoj pijaci u Borči, LOBI

Voda izvire nasred pijace već više od mesec dana dok cena vode u Beogradu „skače“. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ upućuje apel građanima da razumno troše vodu i da se ne rasipaju. Da, i mi smo se zbunili dok smo pisali ovo. Koliko samo nelogičnosti u jednom pasusu.

Nova pijaca u Borči, koja se nalazi u Centru III od kad je otvorena, nikada nije zaživela u punom smislu te reči. Danas tezge su uglavnom prazne, lokali okolo takođe, tek poneki trgovac ostao je ovde da zaradi svoju platu.

Pucanje cevi na novoj pijaci u Borči, LOBI Pucanje cevi na novoj pijaci u Borči, LOBI Pucanje cevi na novoj pijaci u Borči, LOBI

Već više od mesec dana voda izvire iz poda u jednom delu pijace, tačnije delovi asfalta su pukli i može se lepo videti kako voda odatle izlazi, sliva se do odvoda i odlazi u kanalizacionu mrežu kao otpadna voda. Uzrok tome je cev koja je pukla, međutim, nikako da se pristupi rešavanju ovog problema.

Kada još dodamo velike vrućine ovog leta i činjenicu da je voda od nedavno poskupela a „Vodovod“ apeluje da se voda ne rasipa, zapitamo se o čemu se ovde radi!?!

Razgovarali smo sa nekima od malobrojnih koji su ostali da svoj dinar zarade na ovoj pijaci i upravo njihov lokal se nalazi neposredno blizu „izvora“. Oni kažu da je problem prijavljen ali da im je rečeno da JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ ima nadležnost samo do šahta koji je na ulasku u pijacu. Mi smo u svakom slučaju poslali i-mejl „Vodovodu“ da se uverimo i saznamo ko je nadležan.

Pucanje cevi na novoj pijaci u Borči, LOBI

Problem nedavno rešavan o trošku zakupaca lokala

Takođe smo dobili informaciju da se nekoliko metara odatle već dogodio identičan slučaj prošle godine i da su tada zakupci lokala morali sami da snose troškove popravke. Predlog ljudi sa kojima smo razgovarali je da se trošak ovog puta podeli na sve zakupce na pijaci jer je ovaj problem zajednički a ne samo njihov.

Mi ćemo biti istrajni da ovaj problem bude rešen i nadamo se da će to biti brzo kako se voda ne bi bahato rasipala u vreme kada su moguće i nestašice zbog velikih vrućina.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zajedničko uređivanje zelenih površina i na levoj obali

    U ponedeljak isključenja struje u nekoliko naselja leve obale