in

Borča je pravac u kom će se širiti Beograd!

U Beogradu u organizaciji magazina Real Estate je održan okrugli sto, na kojem je skrenuta pažnja na novi investicioni ciklus u Srbiji. Naravno akcenat je stavljen na Beograd, a između ostalog i na najveće naselje na levoj obali – Borču.

O poslovnim i rezidencijalnim nekretninama govorila je Dijana Ivanova, direktorka Kopernikus gradnje. Ona je navela dva velika projekta koje ova kompanija radi.

– Reč je o poslovnom centru u Bloku 43, koji će biti prilagođen autobuskoj stanici i biće futurističkog izgleda. Reč je o 100.000 m2 prostora. Tu je i Kopernikus Tower, namenjen stanovanju, za koji verujemo da će promeniti izgled ovog novobeogradskog bloka. Plan je da se sa gradnjom počne za dve godine – navodi Ivanova.

Drugi projekat je planiran u Borči, na 90.000 m2. Na pitanje zašto ova lokacija, odgovorila je da je to pravac kojim će se Beograd širiti, a planira se i ulaganje u infrastrukturu.

– Očekujemo da podignemo standard ovog dela grada, kao i da mladim parovima omogućimo uslove kao u novobeogradskim blokovima, ali po pristupačijim cenama. To je svakako veliki izazov za nas – rekla je Ivanova.

Kako je istakla jedna od govornica Zorana Ždrale Burlić, tržište Beograda je, i sa novim projektima, ispod regionalnog nivoa.

– Beograd ima 380 metara kvadratnih poslovnog prostora na 1.000 stanovnika, dok je u regionu taj prosek 500 – istakla je Zorana Ždrale Burlić.

Posebno se osvrnula na tržne centre, za koje je rekla da su sve značajniji za zakupce, koji sve više diktiraju način njihovog projektovanja. Takođe, kako je navela, oni više nisu mesta samo za kupovinu, nego i predlog kako se može provesti vreme.

Leva obala postaje novi „Novi Beoograd“

Izvor: b92

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Zbog 43-ke kilometarska kolona i putovanje od 2 sata do grada!

    Četiri devojke autom sletele u kanal u Borči