Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Leva obala postaje NOVI Novi Beograd - 2014

Leva obala postaje „novi“ Novi Beograd

u Vesti od
Bitolj – Restoran i kafana

Višedecenijski san stanovnika leve obale Dunava polako ali sigurno se ostvaruje noseći na svojim plećima razvojni put u budućnost. Kineski most definitivno garantuje dolazak firmi i investitora, kao i nova radna mesta i čudesni izum – kanalizaciju.

Čitavih 77 godina bilo je potrebno da Dunav dobije i drugi most na levoj obali, most prijateljstva, most Zemun-Borča a stanovnici ovog dela Beograda veru i nadu u razvoj industrije i turističko-rekreativnih centara.

Izgradnjom mosta Zemun-Borča oživeće se potencijali „Trećeg Beograda“, pokrenuće se industrija i privreda a pogotovo PKB – industrija za proizvodnju hrane, koja će uspeti da dostigne titulu najvećeg giganta u Srbiji a samim tim doneti veći profit.

Stručnjaci predviđaju 70.000 radnih mesta

Stručnjaci predviđaju da će u narednih deset godina na levoj obali Beograda biti otvoreno 50.000-70.000 novih radnih mesta. A oni koji imaju zemljište ili planiraju da ga kupe u blizini budućih saobraćajnica investiraće pametno jer od kako je počela izgradnja mosta do sada, cena ara je porasla čak tri puta!

  Nema gradskog prevoza za građane Pretoka

Most će omogućiti pokretanje svih vrsta industrija u vezi sa sa poljoprivredom, prerađivanjem i proizvodnjom, kao i korišćenja bioenergetskih i hidrotermalnih potencijala ali i turističko-rekreativnih.

Čudesan izum – kanalizacija

Najveći problem stanovnika leve obale Dunava jeste nedostatak uređene kišne i feklane kanalizacije ali kada most pregazi Dunav, očekuje se da čudesan izum bude predstavljen i u našim naseljima. Očekuje se rešenje problema tako što će potencijalni invesitori graditi i odgovarajuću infrastrukturu.

Most Zemun Borca 2014 Noc

Kako se bude razvijalo područje leve obale, razvijaće se i infrastruktura pa će tako investitori svoje interese ostvariti sami i potruditi se da izgrade i nasipe koji su neophodni da bi plavno dunavsko područje normalno funkcionisalo.

„Od svih ratnika najjača su dva – vreme i strpljenje.”

Vodeći se Tolstojevom izrekom saćekaćemo. Pričekaćemo na višedecenijski san 600.000 stanovnika, koji najavljuje izgradnju svetlije, profitnije budućnosti. Dakle, sve ide po planu samo je potrebno strpljenje ali i vreme.

  Humanitarna priredba osnovaca sa leve obale za Stranjihu

A dežurni kritičari su počeli da rade posao i pre izgradnje mosta kada su smatrali, i još uvek smatraju, da levoj obali Dunava most Zemun-Borča neće doneti lepršaviju budućnost a kamoli nagli procvat.

Međutim, u našem slučaju od svih kritiračara najveći, najgenijalniji i najnepogrešiviji jeste vreme.

Stručnjaci previđaju da će leva obala postati „novi” Novi Beograd jer u je ovom trenutku Novi Beograd popunjen, moglo bi se reći i urbanistički prepunjen dok leva obala daje prostor i šansu da se na njoj radi narednih 90 godina.

Leva obala bi mogla biti plodno tlo za tehnološku industriju jer ona ne zahteva veliku potrošnju energije i resursa. Naša leva obala predstavlja veliki potencijal za razvoj Trećeg Beograda gde će stanovnici ne samo živeti, već raditi i uživati.

  U Borči starijoj ženi pokušali da otmu tašnu na ulici
Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh