in

Leva obala postaje „novi“ Novi Beograd

Leva obala postaje NOVI Novi Beograd - 2014

Višedecenijski san stanovnika leve obale Dunava polako ali sigurno se ostvaruje noseći na svojim plećima razvojni put u budućnost. Kineski most definitivno garantuje dolazak firmi i investitora, kao i nova radna mesta i čudesni izum – kanalizaciju.

Čitavih 77 godina bilo je potrebno da Dunav dobije i drugi most na levoj obali, most prijateljstva, most Zemun-Borča a stanovnici ovog dela Beograda veru i nadu u razvoj industrije i turističko-rekreativnih centara.

Izgradnjom mosta Zemun-Borča oživeće se potencijali „Trećeg Beograda“, pokrenuće se industrija i privreda a pogotovo PKB – industrija za proizvodnju hrane, koja će uspeti da dostigne titulu najvećeg giganta u Srbiji a samim tim doneti veći profit.

Stručnjaci predviđaju 70.000 radnih mesta

Stručnjaci predviđaju da će u narednih deset godina na levoj obali Beograda biti otvoreno 50.000-70.000 novih radnih mesta. A oni koji imaju zemljište ili planiraju da ga kupe u blizini budućih saobraćajnica investiraće pametno jer od kako je počela izgradnja mosta do sada, cena ara je porasla čak tri puta!

Most će omogućiti pokretanje svih vrsta industrija u vezi sa sa poljoprivredom, prerađivanjem i proizvodnjom, kao i korišćenja bioenergetskih i hidrotermalnih potencijala ali i turističko-rekreativnih.

Čudesan izum – kanalizacija

Najveći problem stanovnika leve obale Dunava jeste nedostatak uređene kišne i feklane kanalizacije ali kada most pregazi Dunav, očekuje se da čudesan izum bude predstavljen i u našim naseljima. Očekuje se rešenje problema tako što će potencijalni invesitori graditi i odgovarajuću infrastrukturu.

Most Zemun Borca 2014 Noc

Kako se bude razvijalo područje leve obale, razvijaće se i infrastruktura pa će tako investitori svoje interese ostvariti sami i potruditi se da izgrade i nasipe koji su neophodni da bi plavno dunavsko područje normalno funkcionisalo.

„Od svih ratnika najjača su dva – vreme i strpljenje.”

Vodeći se Tolstojevom izrekom saćekaćemo. Pričekaćemo na višedecenijski san 600.000 stanovnika, koji najavljuje izgradnju svetlije, profitnije budućnosti. Dakle, sve ide po planu samo je potrebno strpljenje ali i vreme.

A dežurni kritičari su počeli da rade posao i pre izgradnje mosta kada su smatrali, i još uvek smatraju, da levoj obali Dunava most Zemun-Borča neće doneti lepršaviju budućnost a kamoli nagli procvat.

Međutim, u našem slučaju od svih kritiračara najveći, najgenijalniji i najnepogrešiviji jeste vreme.

Stručnjaci previđaju da će leva obala postati „novi” Novi Beograd jer u je ovom trenutku Novi Beograd popunjen, moglo bi se reći i urbanistički prepunjen dok leva obala daje prostor i šansu da se na njoj radi narednih 90 godina.

Leva obala bi mogla biti plodno tlo za tehnološku industriju jer ona ne zahteva veliku potrošnju energije i resursa. Naša leva obala predstavlja veliki potencijal za razvoj Trećeg Beograda gde će stanovnici ne samo živeti, već raditi i uživati.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Najavljeno 50 litara kiše: Komunalci u pripravnosti u naseljima leve obale

Podzemne vode zbog kote Dunava prete levoj obali

Pregažena devojčica (12) na pešačkom prelazu! - 2014

Pregažena devojčica na pešačkom prelazu!