in

Biciklisti uzeli stvar u svoje ruke i sredili trotar na Pančevačkom mostu

Biciklisti uzeli stvar u svoje ruke i sredili trotar na Pančevačkom mostu - 2014
Biciklisti uzeli stvar u svoje ruke i sredili trotar na Pančevačkom mostu - 2014

Sećate li se transparetna koji su aktivisti iz udruženja građana „Ulice za bicikliste“ postavili na Pančevačkom mostu? Verovali ili ne, pomenuti transparent je postavljen 23. decembra prošle godine a pošto u međuvremenu ništa nije urađeno, aktivisti su odlučili da ne čekaju nadležne, već da sami poprave deo trotoara na Pančevačkom mostu.

Aktivisti iz udruženja građana „Ulice za bicikliste“ uzeli su stvar u svoje ruke i popravili ivičnjak Pančevačkog mosta.

„Kad grad neće, ima ko hoće! Troja kolica šljunka i jedan džak cementa, malo armature i šaka eksera. Ukupan trošak oko 1000 dinara i 3 sata efektivnog rada“, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Biciklisti: Popravite trotoar na Pančevcu

Pančevački most ima previše problema, ali krucijalni je pitanje nadležnosti. Naime, most je u nadležnosti Železnica Srbije („preduzeće koje je u deficitu već 20 godina”), za deo koji koriste motorna vozila nadležni su Putevi Srbije, za ostale radove na mostu nadležan je Grad Beograd koji po potrebi angažuje javna komunalna preduzeća poput „Javne rasvete“, „Beograd puta“ itd. I dokle god bude postojao problem oko nadležnosti, naš stari Pančevac će i dalje propadati.

Pančevački most, deo Euro Velo 6 međunarodne biciklističke rute od Atlanskog okeana do Crnog mora, logično je povezati biciklističkom infrastrukturom, odnosno napraviti biciklističku stazu na pristupne rampe (Rampa 1, Rampa 2, Rampa Viline Vode) i povezati naselja na levoj obali Dunava.

Još jednom pružamo podršku pomenutom udruženju jer mi, građani leve obale Dunava, svakodnevno  koristimo Pančevački most koji je postao rizičan za sve učesnike u saobraćaju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Isključenja struje u skoro svim naseljima na levoj obali

    Foto Nikola Djokic Pancevac

    Pare im „pale s neba“ na sred Pančevačkog mosta