in

Pare im „pale s neba“ na sred Pančevačkog mosta

Foto Nikola Djokic Pancevac
Foto Nikola Djokic Pancevac

Kao interpretacija one stare dobre „nije kome je namenjeno, već kome je suđeno“, neverovatna priča zadesila je naše sugrađane na Pančevačkom mostu.

Tog 25.  jula jedan naš sugrađanin krenuo je motorom da ga preda prijatelju, pošto ga je prodao jer mu je trebao novac za put u Italiju. Stavio je ratu u torbicu i krenuo.

Istog dana, oko pola jedan ujutru, jedan jugić lagano je prelazio Pančevački most. Sve je bilo mirno i izgledala je kao potpuno mirna i uobičajena noć na pustom Pančevačkom mostu. U automobilu se nalazio bračni par koji je bolesnu ćerku vodio u bolnicu. U povratku kući, sa glavama u problemima i besparici, razmišljajući kako da dođu do novca kako bi ćerkici kupili lekove, te noći, na šoferku im je sletela jedna novčanica. Posle jedne, naišle su druga i treća, i tako redom da bi na kraju shvatili da se nalaze u oblaku para na sred Pančevca!

Rođaka nesrećnog čoveka Lidija Savić zaprepastila se kada joj je zazvonio telefon u pola noći.

„Rođak mi je rekao da ide da odveze motor, samo da bi me kasnije okrenuo u gluvo doba noći. Nije znao za sebe! Rekao mi je da mu se tokom vožnje otvorila torbica i da su mu se dokumenta zajedno sa ratom za motor od dve hiljade evra, razleteli na sred Pančevačkog mosta“, objašnjava Lidija šta se dogodilo.

Oblak para - Pančevački most

„Podelili smo se u dve grupe. Drugarica i ja smo češljale jednu, rođak i drugu, suprotnu stranu mosta, ne bi li našli novac. Idemo mi tako, kola jure oko nas, a mi tražimo. Prvo smo našle vozačku, sto metara ispred saobraćajnu, ali od para ni traga, kad ide ti moj rođak nama u susret i drži novčanicu od 50 evra. Samo nju je našao, a kada se onako nervozan sagao da pokupi nešto, i ona mu je ispala! Tutnuo mi je besno u ruke i rekao ‘Evo tebi. Vidiš da mi nije suđeno’„, priseća se Lidija događaja sa Pančevačkog mosta.

Samo mesec dana kasnije, kada se stvar već prilično ohladila prilikom jednog odlaska kod frizera, desila se zapanjujuća situacija. Žena, koja je takođe došla kod frizera, počela je svoju priču: „Nećete verovati šta mi se desilo pre neku nedelju. Ćerkici je pozlilo i muž i ja smo je hitno odvezli u bolnicu. U kreditima smo, jedva sklapamo kraj sa krajem. Još nam je samo to falilo. Vozimo sa mislima na svojoj muci i razmišljamo od čega ćemo teško bolesnom detetu platiti lekove, kad nam se na šoferku zalepe pare! I to ne jedna novčanica – oblak para.“

Lidija, razočarana, prepričava situaciju: „Komšinica je ispričala da su ona i muž ukupno skupili oko 138.000 dinara. Rekla je da ih je Bog pogledao, a meni izlete ‘E, baš te pogledao! To su moje pare’. Ženica mi je tad rekla da su pare već potrošili i da ne zna kako da mi vrati.“

„Rekoh joj da ako je za zdravlje, neka je! Mi smo računali da te pare nemamo i samo se nadali da ih je pokupio neki dobar čovek. I ja sam majka. Rekla sam joj ‘Neka ti je ćerkica živa i zdrava. Ne vraćaj ništa'“, prepričava Lidija.

Frizerka Marijana, koja je prisustvovala ovom nesvakidašnjem susretu, objašnjava situaciju na sledeći način: „Uvek sam verovala da postoji neka pravda, a onda sam tome prisustvovala. Poznajem ljude koji su pronašli novac. To je divna porodica. Bračni par za primer koji brine o bolesnom detetu, a ceo kraj ih poštuje. Znala sam da će Lidija postupiti kao veliki čovek u vremenu u kome ima malo ovako lepih gestova.“

I, na kraju, onaj nesrećnik sa početka priče odreagovao je ljudski i nije zahtevao da mu se novac vrati. Naprotiv!

„Od svih ljudi koji su mogli da nađu taj novac, našli su ga baš oni kojima je bio najpotrebniji. Drago mi je što je ispalo tako i ne žalim. Računali smo da te pare nikada nećemo videti i samo se nadali da su otišle u dobre ruke.“

Pored svih priča sa Pančevačkog mosta, koje su većinom nesrećne (saobraćajne nesreće i pokušaji samoubistva), ova priča osvežava duh mosta i vraća veru u ljude. Nema sumnje da je ovaj neobični događaj na kraju završen na jedan ljudski i plemenit način.

Izvor: 24 sata

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Biciklisti uzeli stvar u svoje ruke i sredili trotar na Pančevačkom mostu - 2014

    Biciklisti uzeli stvar u svoje ruke i sredili trotar na Pančevačkom mostu

    Usporeno preko Pančevačkog mosta zbog pokvarenog kamiona