in

Besplatni pregledi i u domu zdravlja Palilula

Peta po redu, akcija besplatnih preventivnih pregleda, u okviru kojih je, do sada, pregledano više od 75.000 građana, biće nastavljena u nedelju, 28. januara, od 8 do 16 sati.

Tom prilikom će svi građani, čak i oni bez zdravstvene knjižice, u raznim zdravstvenim ustanovama, moći bez zakazivanja da urade ultrazvuk abdomena, merenje tumor markera gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9, kao i preglede grudi, mamografske i ginekološke preglede.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi istaknuta je na internet stranici ovog ministarstva, a kako smo saznali i dom zdravlja Palilula je deo ove akcije. Građani će u domu zdravlja moći da obave ultrazvučni pregled abdomena ili ginekološki pregled.

Pregledi će se obavljati i u Kliničkom centru Srbije, gde će osim ultrazvuka abdomena i ginekoloških pregleda, moći da se obave i laboratorijske analize, odnosno uzorkovanje krvi na tumor markere „СЕА“ i „СА19-9“. U kliničko-bolničkom centru Zvezdara, osim navedenih pregleda moći će da se obavi i mamografija.

Ministarstvo zdravlja organizovalo je u poslednjih nekoliko meseci četiri akcije besplatnih pregleda za građane bez knjižice i bez uputa i zakazivanja.

Poslednja akcija preventivnih zdravstvenih pregleda organizovana je u nedelju, 24. decembra kada su građani mogli da obave besplatne oftalmološke preglede, ultrazvučni pregled stomaka i labaratorijski pregled holesterola, triglicerida i drugih lipida u krvi, a tada je pregledano 24.000 pacijenata.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    U Ovči tribina o čistim tehnologijama u poljoprivredi

    Broj obolelih od morbila u Beogradu postepeno opada